REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nejaugi pildosi Latvijos susisiekimo ministro Ainaro Šlesero grasinimai, kad bendrovė „airBaltic“ nutrauks daugumą skrydžių iš Vilniaus tarptautinio oro uosto? LŽ išsiaiškino, kad šios kompanijos orlaiviai iš Lietuvos sostinės netrukus nebeskraidys į Hamburgą ir Oslą.

REKLAMA
REKLAMA

Pastaruoju metu įtarimų dėl nesąžiningos konkurencijos krečiama oro bendrovė „airBaltic“ kai kuriems savo klientų šiomis dienomis pateikė nemalonią staigmeną. Iš anksto bilietus internetu įsigijusiems ir keliones susiplanavusiems žmonėms pranešta, kad skrydžiai atšaukti.

REKLAMA

Spalio 31 dieną iš Vilniaus į Hamburgą tiesioginiu „airBaltic“ reisu turėjęs skristi vilnietis Mantas (vardas pakeistas, pavardė redakcijai žinoma - aut.) apie tai, jog skrydis atšaukiamas, sužinojo ketvirtadienio vakarą. Bendrovės tinklalapyje pamatęs siūlomą alternatyvą - varginantį skrydį su persėdimu Rygoje - vilnietis ėmė nerimauti, kad gali žlugti jo kelionės planai.

„Šis siūlymas būtų tikęs, jei ne viena aplinkybė. Įsigijęs tiesioginio reiso iš Vilniaus bilietą, turėjau išskristi spalio 31 dieną, o grįžti - lapkričio 2-ąją. Tačiau pagal pasiūlytą alternatyvą Lietuvoje būčiau atsidūręs diena vėliau - lapkričio 3-iąją, pirmadienį. Tą dieną turiu būti darbe“, - pasakojo Mantas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar po kelių nesėkmingų bandymų jam vis dėlto pavyko prisiskambinti į bendrovės „airBaltic“ atstovybę Vilniuje. Atsisakiusi įvardyti reiso atšaukimo priežastis ir išklausiusi, kodėl siūloma alternatyva keliauninkui netinka, bendrovės darbuotoja pareiškė, jog tokiu atveju jam bus grąžinti pinigai už internetu įsigytą kelionę į abi puses. Tada vilnietis paaiškino, kad „airBaltic“ verčia jį susitaikyti su finansiniais nuostoliais, mat įsigyti bilietą iš bet kurios kitos oro linijų bendrovės, iki kelionės likus ne tiek jau daug laiko, bus kur kas brangiau. Tačiau „airBaltic“ atstovė į tokius argumentus reagavo tyla. Tik tuomet, kai Mantas priminė, kad Latvijoje registruota bendrovė turi ryšių su Skandinavijos oro linijomis SAS, buvo pasiūlyta į Hamburgą iš Vilniaus patogiu laiku skristi ir grįžti per Kopenhagą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

LŽ kalbintas „airBaltic“ vadovas Tadas Vizgirda atskleidė, kad bendrovė nuo spalio 25 dienos neberengs tiesioginių reisų iš Vilniaus ne tik į Hamburgą, bet ir į Oslą. Jis tikino, jog tai neturi nieko bendra su pastaruoju metu žiniasklaidoje pasirodžiusiais pranešimais, kad Latvijos susisiekimo ministras A.Šleseras pareiškė, esą netrukus „airBaltic“ nutrauks daugumą skrydžių iš Vilniaus tarptautinio oro uosto.

„Šis reisas (į Hamburgą - aut.) perkeliamas iš Vilniaus į Rygą dėl palankesnės ekonominės padėties gretimoje šalyje. Žiemos sezono laikotarpiu dėl tos pačios priežasties iš Vilniaus lėktuvai nekils ir į Oslą“, - patvirtino T.Vizgirda.

Paulius Ugianskis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų