REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 30 dieną įsisiūbavęs „Auros“ šokio festivalis spalio 3–4 dienomis pasieks savo piką. Tomis dienomis festivalio vyksmas plėtosis iki pat vėlyvo vidurnakčio.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 3 d. 19 val. VDU koncertų salėje matysime vengrų šiuolaikinio šokio trupės „The Symptoms“ spektaklį „Ten nieko nėra arba – ar sapnai dieną eina miegoti?“. Jame efektingai panaudojamos šiuolaikinės vaizdo technologijos, kurios reaguodamos į kūnų judėjimą erdvėje (jų formą, kryptį, dinamiką) transformuoja šokėjų judesius į troškimų ir fantazijų projekciją, o jų ryšių tinklą – į abstraktų judantį piešinį.

REKLAMA

20 val. Kauno valstybinio dramos teatro Didžiojoje salėje savo premjerą pristatys festivalio organizatorius – Kauno šokio teatras „Aura“. Matysime šokio spektaklį „Atgal“, kurį sukūrė šio teatro auklėtinė Raimonda Gudavičiūtėė, šiuo metu studijuojanti šiuolaikinio šokio magistrantūroje Helsinkio teatro akademijoje (Suomija). Spektaklio choreografijai impulsą davė nugaros teikiamos galimybės. Minkštais, tąsiais judesiais, prasidedančiais iš nugaros, atskleidžiamas baimės, vienatvės, nesaugumo, grožio, praeities prisiminimų pojūtis.

REKLAMA
REKLAMA

Tos pačios dienos naktiniame pasirodyme, kuris prasidės 23 val. kino teatre „Romuva“, bus parodytas bendras Lietuvos ir Latvijos menininkų darbas – multimedijų spektaklis „Akys, virpančios mano keliuose“. Skaidra Jančaitė, Simona Orinska ir avangardinės muzikos grupė „PuseH PuseW“ įtrauks publiką į magišką ritualinio vyksmo teatrą, kuriame per garsą, atviro kūno judesį, balsą ir poeziją bus skverbiamasi žmogiškosios esmės link.

Ypatingas žiūrėjimo, klausymo ir judėjimo malonumas šiuolaikinio šokio ir muzikos gurmanų laukia šeštadienį, spalio 4-ąją dieną.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vakaras prasidės 18 val. VDU koncertų salėje, kur pasirodys šiuolaikinio šokio trupė „Compagnie drift“, šiuo metu laikoma viena geriausių Šveicarijoje. Trupė parodys intriguojantį spektaklį „Amours et delices“ (pranc. meilės ir malonumai), kuriame balansuojant tarp absurdiško sąmojo, lengvos ironijos ir švelnumo bus mėginama atskleisti koketišką moters prigimtį.

20 val. Kauno dramos teatre pasirodys garsios vokiečių choreografės Betinos Ovčarek šiuolaikinio šokio trupė iš Vokietijos. Ji atliks multimedijinį kompozitoriaus Helmuto Zapfo baletą „Aukso veršis“ – tipišką modernaus šokio spektaklį, kuriame daug improvizacijos, nenuspėjamo veiksmo bei netikėtų šiuolaikinės muzikos dermių.

REKLAMA

Link vidurnakčio festivalio vyksmas persikels į apleistas Kauno radijo gamyklos patalpas, kurios festivalio organizatorių ir rėmėjų pastangomis tą vakarą virs tikru šiuolaikinio šokio ir muzikos teatru. Čia bus galima pamatyti net kelių festivalio dalyvių pasirodymus. Tikriau, ne tik pamatyti, bet ir patiems juose dalyvauti (judėti, žiūrėti, klausyti, šnabždėti, mirksėti ir t. t.), mat sėdėti ir snausti nebus nei kur, nei kada.

22 val. renginį pradės šokio su ugnimi studija „Ugnies ratas“ (Lietuva), kuri įtrauks festivalio publiką į šokio, muzikos ir ugnies stichiją. Pasibaigus keliolika minučių truksiančiam fakyrų ir žonglierių pasirodymui žiūrovams bus pristatytas unikalus Izraelio choreografo Nimrodo Freedo ir šokio trupės „Tami“ kūrybinis darbas „Peep Dance“ – „Šokis žvilgčiojančiam slapčiomis“.

REKLAMA

Pasinaudodamas žinoma „peep šou“ idėja choreografas sumanė kiek kitaip apmalšinti šiuolaikinę visuomenę ir ypač žiniasklaidą užvaldžiusį aistringą malonumą žvilgčioti slapčiomis į kito privačią ar net intymią erdvę. Šokio pastatyme „Peep Dance“ žiūrovai galės žvilgčioti kiek panorės – tik ne į eterio žvaigždžių miegamuosius, o į šokio ir muzikos estetikos pripildytą erdvę.

Penki aptvarai. Dvidešimt penkios angos kiekviename. Penki skirtingi šokio pastatymai skambant tai pačiai muzikai tuo pat metu. Kiekvienu dirstelėjimu – vis nauja šokio perspektyva, vis kitas judėjimo ir muzikos estetikos potyris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus valandos trukmės Izraelio šokėjų pasirodymui vakarą pratęs alternatyvios muzikos grupė „Fusedmarc“ (Lietuva), laikoma viena įdomiausių Baltijos šalyse. 2007 m. Lietuvos alternatyvios muzikos apdovanojimuose „A.LT“ grupė pripažinta geriausia „experimental“ kategorijoje.

Festivalio publikai grupė pristatys audiovizualinį gyvos muzikos projektą, kuris praturtins šokio kontekstą šiuolaikinėmis vaizdo ir muzikos galimybėmis. „Fusedmarc“ – tai elektronikos, roko ir siurrealistinio vaizdo samplaika. Kiekvienas grupės koncertas – įtaigus audiovizualinis potyris, išjudinantis giluminį vizijų pasaulį.

REKLAMA

„Auros“ festivalį Kaune užbaigs Lenkijos šokio teatras, kuris parodys du spektaklius: nostalgišką, bet nestokojantį ir humoro elementų „Wo-man pomidoruose“ bei „Scan“, kuriame verdančios amžinojo meilės trikampio aistros ir painiava nuves link labai netikėtos ir klastingos pabaigos.

Spalio 6 d. (pirmadienį) festivalio vyksmas persikels į Vilnių, kur dar kartą pasirodys šveicarų šokio trupė „Compagnie drift“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų