REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vienmandatėse apygardose į Seimą kandidatuojantys politikai agitacinės kampanijos finansavimui negaili ir savo asmeninių santaupų.

REKLAMA
REKLAMA

„Darbiečių“ sąskaitos, palyginti su kitų partijų kandidatais, kuklesnės, tačiau čia yra kandidatų, kurie agitacinės kampanijos sąskaitoje nurodo tik savo pačių įnašus.

REKLAMA

Parlamentarė Virginija Baltraitienė agitacinei kampanijai nurodo turinti 39 tūkst. litų - visą šią sumą ji skyrė iš savo asmeninių lėšų. 20 tūkst. litų iš asmeninių lėšų rinkimams skyrė vienas DP lyderių Kęstutis Daukšys. „Darbietis“ Pranas Vilkas savo sąskaitoje nurodo turintis 23 tūkst. litų, iš jų apie 8 tūkst. skyrė iš savo lėšų.

Liberalų ir centro sąjungos kandidatas, kultūros ministras Jonas Jučas agitacinės kampanijos sąskaitoje nurodo turintis 36 tūkst. litų, iš jų 11 tūkst. litų - jo paties auka. 20 tūkst. litų agitacinei kampanijai iš savo lėšų skyrė parlamentaras Jonas Čekuolis.

REKLAMA
REKLAMA

Socialdemokrato, buvusio ūkio ministro Petro Čėsnos rinkiminėje sąskaitoje - 65 tūkst. litų, iš jų 15 tūkst. - asmeninis įnašas.

Socialdemokratas Jonas Jagminas rinkimams iš savo lėšų skyrė 25 tūkst. litų, 39 tūkst. į savo rinkiminę sąskaitą pervedė Violeta Boreikienė, šių kandidatų sąskaitose - tik asmeniniai įnašai.

Socialdemokratas Vytenis Andriukaitis iš asmeninių lėšų rinkimams skyrė apie 7 tūkst., iš viso jo sąskaitoje - 21 tūkst. litų.

Iš 56 tūkst. litų rinkimams surinktų, 10 tūkst. litų asmeninių lėšų skyrė Seimo narys „pilietininkas“ Algimantas Matulevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pagal įstatymus, agitacijos kampanijos išlaidos gali būti apmokamos tik iš specialios kampanijai skirtos sąskaitos.

Vienmandatėje apygardoje, priklausomai nuo rinkėjų skaičiaus, yra nustatoma maksimali suma, kurią agitacinei kampanijai gali išleisti kandidatas.

Daugiausiai, 110 tūkst. litų, gali išleisti kandidatuojantys Vilniaus Naujamiesčio apygardoje.

Plačiau apie tai – LNK žinių videoreportaže.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų