REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šorena lietuviškų dainų mokosi kirilica

Tai, jog gruzinė Šorena lietuviškų dainų mokosi kirilica, pralinksmino LNK „Muzikos akademijos“ kviestinį komisijos narį dirigentą Modestą Pitrėną.

REKLAMA
REKLAMA

Pasibaigus „Muzikos akademijos“ filmavimui žymus muzikas net panoro įsiamžinti prie kompiuterio su Šorenos tekstu rusiškomis raidėmis: „кодел манн мелуойи, вилиойи, нераудонуойи“ (kodėl man meluoji, vilioji, neraudonuoji?).

REKLAMA

Gražuolei gruzinei Šorenai išmokti lietuviškus dainų tekstus, užrašytus rusiškomis raidėmis, paprasčiau. Pradedančioji dainininkė tikina, kad lotynų rašmenimis užrašytą tekstą dažnai skaityti reikia kitaip. Pavyzdžiui, dvibalsiai „ia“, „iu“ rusiškame raidyne turi konkrečius rašmenis, o lotyniškai užrašytus juos galima tarti dvejopai.

„Kirilica skaityti paprasčiau ir greičiau - paprasčiausiai iš techninės pusės“, - paaiškina „Muzikos akademijos“ dalyvė. Paklausta, ar supranta, ką dainuoja, mergina linksi galva: „Žinoma, man išverčia kiekvieną žodį. Nesuprasdama dainos žodžių tiesiog nesugebėčiau jos padainuoti...“.

REKLAMA
REKLAMA

Šorena „Muzikos akademijoje“ pusiau gruziniškai, pusiau lietuviškai jau sudainavo keturias dainas: „Karas“, „Noriu dainuoti“, „Qals erti unda ukvardes“ (gruz. Moteris turi mylėti tik vieną) ir „Kodėl man meluoji?“.

Praėjusį šeštadienį komisijos pirmininkė Asmik Grigorian iškritusiai Šorenai suteikė dar vieną šansą įrodyti, kad ji verta tęsti kelią į žvaigždes. Šįkart komisija jos nevertins – Šorena automatiškai atsidūrė paskutinėje vietoje. Jei žiūrovai jos neišgelbės, t.y., po žiūrovų balsavimo ji nepakils aukščiau paskutinės vietos, turės vėl kovoti dėl išlikimo ir galbūt palikti šou.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šorena kaip įmanydama stengsis įtikti žiūrovams. Tautų kultūroms skirtame vakare ji įkūnys arabų šalis. Ne tik dainuos, bet ir pašoks įspūdingą pilvo šokį.

„Nieko neprognozuoju. Mano mintyse – visiška tyla. Galiu tik tiek pasakyti, kad šiame šou labai norėčiau pasilikti. Mane „Muzikos akademija“ labiausiai žavi tuo, jog kiekviename koncerte galiu pasirodyti visiškai skirtingais stiliais ir taip atskleisti visas savo charakterio puses. Norisi tęsti ir tęsti...“, - sako Šorena.

„Muzikos akademija“ – šeštadienį, 19.00 val., per LNK.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų