REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po savaitės įvyksiančiame Tarptautinio Kauno kino festivalio atidaryme savo filmą "Meilė ir kiti nusikaltimai" asmeniškai pristatys jaunas, tačiau jau ne vieną kino apdovanojimą pelnęs Serbijos režisierius Stefan Arsenijevic. Pirmą festivalio savaitgalį Kaune svečiuosis ir režisierius iš Airijos, garsus fotografas Perry Ogdenas, Lietuvos žiūrovams pristatysiantis savo debiutinį filmą "Keliautoja".

REKLAMA
REKLAMA

Atidarymo filme "Meilė ir kiti nusikaltimai" aptariamos ir Lietuvos visuomenei aktualios emigracijos problemos – priežastys, svajonės, nusivylimai, verčiantys žmogų palikti savo namus, šalį ir išvykti. Filmo režisierius Stefanas Arsenijevićius prisipažįsta, kad kurdamas šią juostą bandė perprasti žmogų, kuris palieka viską, kas buvo jo gyvenimo dalimi. Kitas festivalio svečias Perry Ogdenas, pasaulyje žinomas kaip “glamūrinių” žurnalų ir žvaigždžių fotografas, pristatys nepaprastai autentišką filmą apie savo tradicijas išsaugoti besistengiančius Airijos klajoklius.

REKLAMA

Lietuvos intelektualams gerai pažįstamas švedų vertėjas, žurnalistas, dokumentininkas Jonas Öhmanas Kauno kino festivalyje pristatys savo dokumentinio filmo "Smogikai" premjerą. Tautinės tapatybės problemas nagrinėjantis filmas sugrąžins žiūrovus į Lietuvos pokario laikus.  

"Festivalis nuo praėjusių metų paaugo ir kokybe, ir kiekybe. Tikimės, kad mūsų festivalyje užsimegs dialogas tarp žiūrovų ir kūrėjų, kuris įpūs naują kibirkštį kino žiūrėjimo kokybei," - festivalio pristatymo spaudos konferencijoje sakė direktorė Ilona Jurkonytė. - "Šiais metais Kaune filmus rodysime jau trijose salėse, o dalį programos parodysime ir vilniečiams kino centre "Skalvija". Tačiau Kaunas išlieka festivalio židiniu, ir visi pagrindiniai renginiai, susitikimai su režisieriais, premjeros vyks Kaune."

REKLAMA
REKLAMA

Kai kurios išskirtinės juostos bus rodomos tik Kaune ir tik pirmąjį festivalio savaitgalį. Tarp jų – atidarymo filmas "Meilė ir kiti nusikaltimai", brolių Jean-Pierre ir Luco Dardienne'ų "Lornos tylėjimas", Ulriko Wivelio "Roskildė". Žiūrovai, norintys pamatyti šiuos filmus, turi suskubti į Kauną spalio 9-12 dienomis: gero kino traukinys nelaukia! Bilietai į filmus parduodami jau nuo penktadienio, spalio 3 d.

Spaudos konferencija vyko Kauno dramos teatro Mažojoje scenoje, kurioje netrukus prasidės festivalio kino seansai. Organizatoriai priminė, kad kinas į dramos teatrą sugrįžta simboliškai: šiame pastate prieš antrąjį pasaulinį karą veikė legendinis "Metropoliteno" kino teatras.

Tarptautinis Kauno kino festivalis vyks spalio 9-20 dienomis Kauno Forum Cinemas, Kauno valstybinio dramos teatro bei Vilniaus „Skalvijos“ kino centro salėse. Visą festivalio programą netrukus bus galima sužinoti interneto svetainėje www.kinofestivalis.lt bei dienraščiuose „Kauno diena“ ir „Vilniaus diena“. Bilietus į seansus Forum Cinemas salėse galima įsigyti šio kino teatro kasose, į seansus Kauno valstybiniame dramos teatre – „Tiketa“ prekybos vietose ir internetu, o į Vilniaus „Skalvijos“ seansus – šiame kino centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų