REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po daugiau negu trijų dešimtmečių Lietuvoje planuojama kurti naują kino filmą apie Tadą Blindą.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotykinį lietuvišką kino filmą ruošiasi kurti prodiuserinė kompanija "Tauras Kino Namai", bendradarbiaudama su kino platinimo kompanija "Acmefilm".

REKLAMA

Scenarijų pagal rašytojo Rimanto Šavelio romaną būsimam filmui rašo poetas, eseistas ir dramaturgas Sigitas Parulskis. Filme vaidinti jau sutiko keletas puikiai žinomų teatro ir kino aktorių, tačiau jų pavardes kūrėjai kol kas laiko paslaptyje.

Naujo filmo apie žemaičių "razbaininką" nuo Luokės, legendinį "svieto lygintoją" Tadą Blindą idėja, pasak projekto prodiuserio Žilvino Naujoko, gimė iš noro sukurti lietuvišką atsvarą kino teatruose rodomai masinei holivudinei produkcijai, taip pat pristatyti žiūrovišką nacionalinį filmą, kuriuo patys lietuviai didžiuotųsi.

REKLAMA
REKLAMA

"Prieštaringai vertinamas Tado Blindos gyvenimas, jo nuotykiai, kova dėl lygybės ir teisybės, meilės dramos ir savitas humoro jausmas padėjo šiam herojui tapti tikra legenda, puikiai žinoma ir jaunam, ir senam. Norime prikelti šią lietuvišką legendą naujam gyvenimui, priminti šio herojaus istoriją ir vyresniam, ir mažiau su ja susipažinusiam jaunam žiūrovui", - teigia filmo kūrėjai.

"Tadas Blinda: pradžia" - ne 1972 metais sukurto populiaraus TV serialo, kuriame pagrindinį vaidmenį atliko aktorius Vytautas Tomkus, perdirbinys. Kino filmas vaizduos unikalią, nei televizijos, nei kino ekranuose neperteiktą, šio vienų nusikaltėliu, kitų - herojumi vadinamo veikėjo jaunystę. Šis T. Blindos gyvenimo etapas aprašomas R. Šavelio romane, tačiau į populiarųjį TV serialą nepateko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Miškuose už Vilniaus ir Lietuvos kino studijoje jau nufilmuotas filmo "Tadas Blinda: pradžia" anonsas. Kino teatrus jis pasieks lapkričio pradžioje.

Prieš 36 metus ekranuose pasirodžiusį populiarų keturių serijų nespalvotą televizijos filmą "Tadas Blinda" režisavo Balys Bratkauskas, vaidino Vytautas Tomkus, Vaiva Mainelytė, Algis Matulionis, Balys Barauskas, Gediminas Girdvainis, Artiomas Inozemcevas, Eugenija Šulgaitė, Henrikas Kurauskas ir daugybė kitų garsių aktorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų