REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio reikalų viceministras Jaroslavas Neverovičius penktadienį aptars jūrose paskandinto cheminio ginklo problematiką su Lietuvoje viešinčiu Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (angl. OPCW) generaliniu direktoriumi Rogelio Pfirteriu (Rocheliju Pfirteriu).

REKLAMA
REKLAMA

R.Pfirteris atvyksta į Lietuvą aptarti balandį vykusios Cheminio ginklo uždraudimo konvencijos Antrosios peržiūros konferencijos rezultatus ir Lietuvos bendradarbiavimą su organizacija, pranešė Užsienio reikalų ministerija (URM).

REKLAMA

Anot ministerijos, susitikime taip pat ketinama kalbėti apie jūrose paskandinto cheminio ginklo problematiką. Lietuva Cheminio ginklo uždraudimo konvencijos peržiūros konferencijoje yra pateikusi siūlymą dėl savanoriško tarptautinio bendradarbiavimo mažinant jūrose gulinčio ginklo keliamas grėsmes.

R.Pfirteris, URM teigimu, taip pat apsilankys Ūkio ministerijos organizuojamame Šiaurės ir Baltijos valstybių cheminio ginklo uždraudimo konvencijos specialistų pasitarime ir skaitys paskaitą Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI).

REKLAMA
REKLAMA

Pagrindinis OPCW, įkurtos 1998-aisiais, uždavinys yra įgyvendinti Cheminio ginklo uždraudimo konvenciją, kuri draudžia cheminių ginklų kūrimą, gamybą, įsigijimą, naudojimą ar perdavimą. Ši konvencija yra vienas išsamiausių tarptautinės teisės instrumentų - ji ne tik draudžia tam tikrą masinio naikinimo ginklo kategoriją, bet ir nustato konkrečias priemones patikrinti, kaip valstybės laikosi savo įsipareigojimų.

Iš Argentinos kilęs ambasadorius R.Pfirteris Cheminio ginklo uždraudimo organizacijai vadovauja nuo 2002 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų