REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai antrą kartą debatuose įveikė konservatorius

Antradienį viešuose debatuose socialdemokratai antrą dieną iš eilės įveikė savo politinius oponentus – Tėvynės sąjungą. Vilniaus Rotušėje vykusioje diskusijoje socialdemokratai nepaliko vilčių dešiniesiems.

REKLAMA
REKLAMA

Jų komandos lyderė Irena Degutienė viešai pripažino nesitikinti, kad debatus stebėję žmonės balsuos už Tėvynės sąjungą.

REKLAMA

Žiūrėkite I. Degutienės pasisakymo vaizdo įrašą. Socialdemokratų atstovai vilniečiams pristatė kompleksines priemones, kurias yra numatę plėtoti švietimo sistemai. „Švietimo sistema turi būti visiems prieinama, nesvarbu, kokio lygio mokykla“, - dėstė Rimantas Vaitkus, LSDP Rinkimų štabo vadovo pavaduotojas.

Socialdemokratė Aušrinė Marija Pavilionienė, kandidatuojanti Vilniaus Senamiesčio vienmandatėje rinkimų apygardoje, klausė konservatorių, ar jie iš tiesų ketina perrašyti vadovėlių turinį, kad įgyvendintų savo programinę nuostatą, kad visi vadovėliai būtų vertybiškai vieningi. „Ar tai naujas marksizmas leninizmas?“, - klausė A. M. Pavilionienė. Šis klausimas išmušė iš vėžių konservatorių Mantą Adomėną, kuris pasklaidęs savo partijos programą pareiškė, esą tokios nuostatos nėra ir esą p. Pavilionienė klaidinanti žmones. Konservatorių tinklapyje publikuojamoje programos versijoje iš tiesų yra nuostata peržiūrėti visą ugdymo turinį ir vadovėlius, nors p. Adomėnas to viešai antradienį išsigynė.

REKLAMA
REKLAMA

Didelė diskusija kilo po socialdemokratės Sigitos Burbienės, kandidatuojančios Vilniaus Justiniškių rinkimų apygardoje, klausimo apie galimai išpūstą konservatorių baimę Rusijos kultūrinei įtakai. „Ar tikrai konservatoriai įsitikinę, kad lietuvių tapatybei nekenkia anglų kalbos plitimas – pavadinimai, šnekos, keiksmažodžiai. Ar ši įtaka geresnė nei rusų įtaka?“, - klausė p. Burbienė. Konservatoriai bandė atsakyti, esą Anglijos universitetai yra senesni nei rusų, o Šekspyras kūrė anksčiau už žymiausius rusų rašytojus – tačiau šie argumentai neįtikino žiūrovų, tarp kurių buvo nemažai mokytojų ir keli mokyklų direktoriai.

Diskusijų pabaigoje pasisakę žmonės stebėjosi, kad „Tėvynės sąjunga“ savo programoje vengia konkrečių pasiūlymų, o tik vardina problemas.

Žiūrėkite R. Vaitkaus debatų reziumė vaizdo įrašą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų