REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

JAV Berkeley mieste kasmet vykstantis „How Berkeley Can You Be?“ paradas - vienas iš spalvingiausių, linksmiausių ir nepagarbiausių renginių visoje Vakarų pakrantėje.

REKLAMA
REKLAMA

Parade dalyvauja daugiau nei 90 organizacijų, kurios atstovauja Berkeley gyvenančias skirtingas kultūrines, politines ir etnines žmonių grupes. Žiūrovai turėtų būti pasiruošę viskam - vaikščiojantiems mėsos kukuliams, gyvūnais virtusioms mašinoms, klounams, nuogiems žmonėms bei kitoms neribotoms gyventojų fantazijoms.

REKLAMA

Šiais metais visus stebino medicinos seserimi apsirengusio vyro šauksmai, kad respublikonė Sarah Palin yra itin karšta moteris.

Paradas pradėtas rengti prieš 12 metų, kai miesto Universiteto alėjos ilgametis prekybininkas Johnas Solomonas pasiūlė surengti šventę bei taip pakeisti prastą rajono padėtį. 1996 metais čia buvo daug problemų su viešuoju saugumu, kamavo žemos gyvenimo sąlygų lygis, grafiti piešiniai.

J. Solomonas tikėjosi, jog šventė padės pasikeisti - miestą pamėgs verslininkai, o žmonės supras, kad čia gera gyventi ir leisti laisvalaikį.

REKLAMA
REKLAMA

„Bandome visas gyventojų grupes, kurių dėka mūsų Berkeley yra tokia įdomi vieta, pritraukti į šį paradą. Taip pat norime, kad paradas skirtųsi nuo kitų.“, - sakė organizatorius.

Ant kekso jojusi miestietė po šventės tikino, kad dalyvavimas sukelia ne mažiau teigiamų emocijų nei eisenos stebėjimas. „Žmonės man mojavo ir šaukė, kad labai mėgsta keksus“, - pasakojo dalyvė.

J. Solomonas tikisi, kad toks festivalis ateityje įvyks dar ne vienas. „Berkeley gyventojai taip gali sustiprinti savo bendruomeniškumą“, - teigė jis.

Nuotraukose - sekmadienį vykęs paradas.






News Bridgepix nuotraukos

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų