REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvę Kauno rajono valdininkai buvęs socialdemokratas Robertas Ramoška bei buvęs liberaldemokratas Vidmantas Spruogis teisingai nuteisti už kyšininkavimą, piktnaudžiavimą tarnybą.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos Aukščiausiasis Teismas (LAT) antradienį atmetė šių kauniečių kasacinį skundą ir paliko galioti Kauno apygardos teismo nuosprendžius.

REKLAMA

LAT nutartis - galutinė ir neskundžiama.

Kauno apygardos teismas šių metų vasarį buvusį Kauno rajono savivaldybės Kelių ir transporto skyriaus vedėją Robertą Ramošką ir buvusį rajono tarybos narį bei mero patarėją Vidmantą Spruogį pripažino kaltais dėl kyšininkavimo ir piktnaudžiavimo tarnyba.

R.Ramoška nuteistas dėl aštuonių nusikalstamų veikų, V.Spruogis - dėl septynių. Teisme įrodyta, kad buvę valdininkai reikalavo, provokavo ir ėmė kyšius.

REKLAMA
REKLAMA

R.Ramoškai už tai skirti dveji metai nelaisvės, bausmės vykdymą atidedant metams, ir atimta teisė trejus metus dirbti valstybės tarnyboje.

Be to, jis nuteistas ir už tai, kad neturėdamas leidimo įgijo ir disponavo laikydamas seife namuose 26 graižtvinių šaunamųjų ginklų skirtingus šovinius, o savo tarnybiniame kabinete - vieną graižtvinio šaunamojo ginklo šovinį.

V.Spruogiui skirta vienerių metų bei šešių mėnesių laisvės atėmimo bausmė ir trejiems metams atimta teisės dirbti darbą valstybės tarnyboje. Laisvės atėmimo bausmės vykdymas jam taip pat atidėtas vieneriems metams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

R.Ramošką ir V.Spruogį Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnai sulaikė 2005 metų sausį. Bylos duomenimis, jie reikalavo kyšių iš keleivių bei krovinių gabenimu užsiimančių įmonių vadovų. Teisėsaugininkų surinktais duomenimis, R.Ramoška ir V.Spruogis, dažnai veikdavę bendrininkų grupėje ir nusikalstamu būdu gautus pinigus pasidalydavę po lygiai, į savo kišenes susižėrė iš viso apie dvidešimt tūkstančių litų.

Tuo metu, kai buvo sulaikyti ir pradėtas ikiteisminis tyrimas, R.Ramoška vadovavo Socialdemokratų partijos Kauno rajono skyriui. V.Spruogis priklausė Liberalų demokratų partijai (dabar partija „Tvarka ir teisingumas“).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų