REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar oficialiai pristatyta Klaipėdos „Neptūno“ krepšinio komanda, kuri pirmąsias šio sezono rungtynes žais jau rytoj su Marijampolės „Sūduvos“ ekipa.

REKLAMA
REKLAMA

„Visi pastebime, kad „Neptūno“ komanda gerokai atsinaujinusi. Sunku išlaikyti perspektyvius žaidėjus. Didžiausia mūsų problema - ekonominė situacija. Mūsų komandos biudžetas, palyginti su pernykščiu sezonu, sumažėjo perpus. Tačiau, manau, kad pagal savo menkus finansus sukomplektavome pajėgią komandą“, - prieš pristatydamas žaidėjus sakė „Neptūno“ ekipos direktorius Egidijus Prižgintas.

REKLAMA

O komandos vyriausiasis treneris Rytis Vaišvila pridūrė: „Galime pasidžiaugti, turime visiškai lietuvišką komandą, be jokių legionierių“, - teigė strategas.



Aštuoni naujokai

Šįmet „Neptūno“ gretose net 8 naujokai: po klajonių po užsienio šalis į „Neptūną“ sugrįžęs Martynas Mažeika, pastaraisiais metais NCAA pirmenybėse rungtyniavę Paulius Morkeliūnas, Arvydas Eitutavičius ir Arvydas Vaitiekus, iš Kėdainių „Nevėžio“ į Klaipėdą grįžęs Valdas Vasylius, pernai buvęs vienas „Naftos-Uni-Laivitės“ lyderių Osvaldas Kurauskas, Palangos „Naglio-Adakrio“ ekipos garbę gynęs Vytenis Petkus ir iki metų pabaigos „Neptūnui“ draugišku sutarimu paskolintas „Naftos-Uni-Laivitės“ perspektyvusis žaidėjas Gediminas Žylė.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp jų keturi senbuviai: Deividas Gailius, Marius Kasiulevičius, Remigijus Trakimas ir vakar gimtadienį šventęs komandos kapitonas Evaldas Dainys.



Laukia Iššūkio varžybos

„Lietuvos krepšinio lygos (LKL) reguliariajame čempionate mąstome apie penktą ar šeštą vietas“, - kalbėjo E. Prižgintas.

Paklausus, ar trečiam pagal dydį šalies miestui nėra pernelyg nuleista kartelė, pašnekovas atsakė: „Būkime realistai, su tokiu finansavimu (pernai komandos biudžetas siekė apie 2 milijonus, o šiemet apie milijoną litų) negalime tikėtis būti tarp prizininkų. Jei neatsiras stambi struktūra, rėmėjas, kuris rems taip, kaip miesto Savivaldybė, per artimiausius metus niekas nepasikeis. Juk tokia jau situacija: žaidėjai perkami ir parduodami, viskas priklauso nuo finansų.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neptūno“ krepšininkai, be LKL čempionato, šiemet rungtyniaus Baltijos krepšinio lygos (BBL) Iššūkio taurės ir Lietuvos krepšinio taurės (LKF) varžybose.

„LKF turnyre patekti į geriausiųjų ekipų ketveriukę - būtų superinė užduotis. O Baltijos lygos varžybose nieko nesitikime, tačiau įgausime naudingos patirties. Norint tobulėti, LKL rungtynių būtų per maža“, - įsitikinęs Klaipėdos ekipos vadovas.



Silpnoji grandis - vidurio puolėjas

R.Vaišvila pažymėjo, kad komandos pajėgumas išryškės jau trečiadienį per pirmąsias rungtynes namuose su „Sūduvos“ krepšininkais.

REKLAMA

„Skatint žaidėjų nereikia, visi pasiryžę kovoti, laukia sezono pradžios. Ryškiausiu lyderiu, manau, taps Martynas Mažeika. Be abejo, žaidėjams dar trūksta komandinio susižaidimo ir tarpusavio supratimo. Juk daug naujų žaidėjų. Vidurio puolėjo pozicija dar šiek tiek kelia rūpesčių. Tačiau draugiškos rungtynės įrodė, kad Arvydas Vaitiekus gali žaisti šioje pozicijoje. Su juo dirbame individualiai. Bandysime pasiekti maksimalų rezultatą“, - teigė R.Vaišvila.

E.Prižgintas pasidžiaugė, kad kitąmet mūsų miesto komandos pavadinimas – „Neptūnas“ - pažymės 45-erių metų sukaktį.

„Nuo LKL atsiradimo pradžios komandų pavadinimus išsaugojome tik mes ir Kauno „Žalgiris“. Šį sezoną sieksime nenuvilti savo sirgalių. Jei krenti, eini keliais, stojiesi ir vėl iš paskutiniųjų kovoji, tuomet po rungtynių išgirsti padėkos žodžius. Tai itin malonu“, - kalbėjo komandos vadovas E. Prižgintas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų