REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkas konservatorius Antanas Matulas reikalauja, kad Vyriausybė įvertintų Valstybinės vartotojų teisių apsaugos tarnybos (VTAT) direktoriaus Felikso Petrausko veiklą ir svarstytų, ar jis tinka toliau eiti užimamas pareigas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai A.Matulas pareiškė pirmadienį Seime.

Pasak jo, visos 10 baudų, kurias dėl alkoholio reklamos transliavimo per krepšinio varžybas šalies televizijoms buvo skyrusi ši tarnyba, teismų buvo panaikintos.

REKLAMA

„Jeigu teismas visus jo sprendimus panaikino, reikia tirti jo veiklą ir kompetenciją vadovauti įstaigai. akivaizdu, kad jis dirbo nekokybiškai. Reikia aiškintis, kiek jo toks „darbas“ kainavo“, – BNS sakė parlamentaras.

A.Matulas piktinosi, kad dėl F.Petrausko veiksmų buvo suklaidintas ir Seimas, ir visuomenė, ir sporto sirgaliai.

Jis taip pat norėtų, kad net specialiosios tarnybos turėtų aiškintis, ar tarp VTAT vadovo ir alkoholio gamintojų nebuvę jokių susitarimų.

REKLAMA
REKLAMA

A.Matulas dar šių metų pradžioje kaltino F.Petrauską netinkamai atliekant pareigas ir tvirtino, kad šis gali ginti aludarių interesus. Parlamentaro žiniomis, F.Petrauskas yra dirbęs alkoholio gamykloje „Stumbras“ bei 2004 metais buvo išrinktas vienu iš trijų Lietuvos aludarių garbės kodekso arbitražo arbitru.

Seimas pernai priėmė alkoholio įstatymo pataisas, pagal kurias nuo šių metų sausio 1 dienos Lietuvoje buvo uždrausta bet kokia silpnųjų alkoholinių gėrimų reklama televizijoje ir radijuje nuo 6 iki 23 valandos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

VTAT po įstatymo priėmimo paskelbė, kad baus už bet kokią alkoholio reklamą, įskaitant alkoholinių gėrimų logotipus ant marškinėlių, reklaminių stendų, ir iš karto po įstatymo įsigaliojimo ėmėsi fiksuoti pažeidimus.

Vėliau Seimas dar kartą pataisė Alkoholio kontrolės įstatymą ir nurodė konkrečius atvejus kai už alkoholio gamintojų logotipus nebus baudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų