REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kol Eurolygos vadovai aiškinasi savo santykius ir niekaip neapsisprendžia dėl turnyro ateities, jau beveik galutinai nutarta įkurti Jungtinę krepšinio lygą, kurioje varžytųsi stipriausios ekipos iš Rusijos, Lietuvos, Latvijos, Ukrainos ir Lenkijos, o po kurio laiko prie jų prisijungtų ir kitos komandos, kaip pavyzdžiui Tel Avivo „Maccabi“ iš Izraelio, praneša „Sovietskij sport“.

REKLAMA
REKLAMA

Tvirtinama, kad pirmasis pabandomasis turnyras, kurį organizuoja Rusijos krepšinio federacija, bus surengtas jau šių metų gruodžio mėnesį, o jame jėgas dėl taurės išmėgins trys geriausi Rusijos klubai (CSKA, „Dinamo“ ir „Chimki“), du Ukrainos atstovai - „Kiev“ ir „Azovmash“, latvių ASK „Riga“, lenkų „Prokom“ ir lietuvių „Lietuvos rytas“.

REKLAMA

Kitus du sezonus Jungtinės krepšinio lygos kovos vyktų turų sistema paraleliai su nacionaliniais šalių čempionatais, o iki 2011-2012 metų sezono tikimasi, kad turnyre jau dalyvaus 16 komandų, iš kurių po dviejų ratų į atkrintamąsias pateks  aštuonios. Likusios aštuonios ekipos varžysis dėl teisės likti lygoje. Spėjama, kad iki 2011-2012 metų  lygoje Rusijos klubų galėtų atsirasti jau net šeši – septyni.

CSKA klubo prezidentas Andrejus Vatutinas teigiamai atsiliepė apie tokios lygos įkūrimą:

„Apie šios lygos įkūrimą kalbėta jau seniai, bet tik dabar viskas pajudėjo. Jau sudarėme sutartis su kai kuriomis komandomis, pavyzdžiui, „Žalgiriu“, kuris savo jėgą parodė laimėdamas Aleksandro Gomelskio taurės turnyrą. Beveik sutarta ir su Tel Avivo „Maccabi“.

REKLAMA
REKLAMA

Net neabejoju, kad ši lyga būtų konkurencinga, bet dar anksti ką nors apie tai kalbėti. Vis tik tai Eurolyga su visais savo pliusais ir minusais yra toli pažengusi, o naujajai lygai dar teks žengti daug žingsnių. Dabar svarbiausia – tinkamai ir sėkmingai suorganizuoti pirmąjį turnyrą ir gerinti jo kokybę su kiekvienais metais.“

Teigiama, kad lyga jau turi ir savo pagrindinį rėmėją  - vieną didžiausią Rusijos bankų. Be to, jei ji turės pasisekimą, rusų ir kitų šalių dalyvių stipriausios ekipos net žada pasitraukti iš nacionalinių pirmenybių, kurios taptų tik antrinėmis lygomis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų