REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pirmoji dvikova tarp Kauno „Žalgirio“ ir Vilniaus „Lietuvos ryto“ buvo sėkmingesnė vilniečiams - jie laimėjo susitikimą 13 taškų skirtumu. Kauno komandoje vienas rezultatyviausių buvo Jonas Mačiulis, surinkęs 14 taškų.

REKLAMA
REKLAMA

„Nieko neatsitiko, tiesiog pralaimėjome“, - po rungtynių konstatavo J.Mačiulis.

- Galima tvirtinti, kad „Lietuvos rytas“ stipresnis už CSKA ir „Panathinaikos“ klubus?

- Tikrai ne stipresnis. Juk jeigu „Lietuvos rytas“ pralaimėtų „Šiauliams“, dar nereiškia, kad šiauliečiai būtų geresni.

REKLAMA

Manau, kad „Lietuvos rytui“ paprasčiausiai pasisekė. Mums buvo bloga diena. Gal paveikė tai, kad jau ilgą laiką keliaujame. Galima sakyti, kad tris savaites nebuvome namie ir jaučiasi, jog kelionių šiek tiek per daug. Atrodė, kad šiandien buvome visai nemotyvuoti kovoti dėl pergalės. Nežinau, kodėl taip nutiko, bet patys esame kalti.

- Nuo pat pradžių jautėsi, kad komanda visai nenusiteikusi rimtai kovai.

- Taip, jautėsi, kad ne „Lietuvos rytas“ yra stipresnis, o mes buvome nesusikaupę.

- Rungtynių metu mėginote pasivyti varžovus, bet nepavyko. Kodėl?

- Kelis kartus pavyko sumažinti atsilikimą iki 10-12 taškų, bet perimti iniciatyvos nesugebėjome. Varžovai šiandien buvo stipresni.

REKLAMA
REKLAMA

- Ką naujo į komandą įnešė naujasis „Lietuvos ryto“ treneris Sireika?

- Greičiausiai ne tik Sireika, bet visas trenerių kolektyvas įnešė nemažai naujovių. Matosi, kad „Lietuvos rytas“ žaidžia drausmingai, gerai keičiasi. Su mumis vilniečiai kovojo labai užsidegę.

Svarbu ne tik treneriai, bet ir žaidėjai. Šiais metais komandoje bus nemažai naujų krepšininkai, todėl matosi, jog tai bus visai kita komanda nei pernai.



- Nepaisant to, kad „Lietuvos rytui“ nepadėjo net penki pagrindinės sudėties krepšininkai, komanda atrodė iš tiesų gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Nieko ir nesakau. Nereikėtų nuvertinti šios dienos žaidėjų, nes dar nėra aišku, ar jie pagrindinio penketuko, ar antrojo. Buvo ir praėjusį sezoną rungtynės, kai „Lietuvos rytas“ žaidė ne pilnos sudėties, tačiau sugebėjo įtikinamai mus nugalėti. Pamenu, kad atrodėme beviltiškai. Čia jau psichologiniai aspektai ir motyvacijos klausimas.

- Prieš sezoną kalbėta, kad „Lietuvos rytas“ nebus stipri ekipa. Ar iš pirmojo tarpusavio mačo galima spręsti apie ekipos pajėgumą?

- Sunku vertinti, nes visada tiek „Lietuvos rytas“, tiek „Žalgiris“ buvo stiprios ekipos. Nuspręsti, kuri komanda yra stipresnė galima tik tada, kai šios ekipos susikauna aikštelėje.

REKLAMA

Tikrai sunku vertinti, kas pajėgesnis. Praėjusiame reguliariajame sezone kelis sykius pralaimėjome „Lietuvos rytui“, bet LKL finale nepalikome jiems jokių vilčių. Kiekviena diena yra kitokia ir kai susitinka dvi pajėgios ekipos, lemtingu faktoriumi tampa visai mažos detalės.



- Sezonas dar neprasidėjo, tačiau mažai kas abejoja, jog LKL finale susikausite su „Lietuvos rytu“. Kaip manai, kokiu rezultatu išaiškės čempionas?

- Nenorėčiau prognozuoti, nes dar labai daug laiko iki finalų. Neabejoju tik tuo, kad laukia įnirtinga kova, kaip ir visą laiką.



- Iš rikiuotės dėl traumos iškrito Mantas Kalnietis. Panašu, kad „Žalgiris“ dar ieško pastiprinimo. Ar jaučiasi, kad komanda dar tarsi ne pilnos sudėties?

REKLAMA

- Žaidžiame su tokia sudėtimi, kokią turime. Dvejas rungtynes Maskvoje trūkumas nesijautė, o dabar turėtų jaustis? Viskas yra gerai, paprasčiausiai kartais būna tokių dienų, kai nesiseka. Gaila, kad tokia diena pasitaikė prieš „Lietuvos rytą“, bet nieko nepadarysi.

- Ar šis turnyras yra svarbus?

- Nelabai. Tai tiesiog vienas iš pasiruošimo sezonui etapų.



- Kaip manai, tokį turnyrą gerai rengti Rygoje? Gal geriau tiktų Kaunas ar Vilnius?

- Rungtynės gal ir nėra blogos, bet jas tikrai galima būtų surengti Kaune arba Vilniuje. Juk esame dvi stipriausios Lietuvos komandos. Žiūrovų čia nedaug, emocijų – taip pat.



- Ar bus motyvacijos žaisti dėl trečiosios vietos?

- Tai aišku, žaisime ir mėginsime iškovoti pergalę. Rytoj bus jau nauja diena ir komanda, tikiuosi, atrodys visai kitaip nei šiandien. Manau, kad rungtynėse su „Lietuvos rytu“ gavome šalto dušo. Ir labai norisi namo.



Arijus Žakas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų