REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ak, tas gobšumas...

Mokslininkai iš "National Geographic" viešėdami Mongolijoje užfiksavo įdomų įvykį. Žuvis prarado gyvybę dėl savo gobšumo...

REKLAMA
REKLAMA

Tyrinėtojai surado pusantro metro ilgio taimenį nugaišusį dėl to, jog bandė praryti beveik metro ilgio savo gentainį, kuris jo nasrams buvo per didelis. Auka negalėjo ištrūkti, o jos "žudikas"negalėjo nei praryti, nei paleisti savo grobio. Todėl abiejų baigtis buvo liūdna.

REKLAMA

Taimenis yra apipintas įvairiomis legendomis. Kai kurios jų nėra tik iš piršto laužtos žvejų pasakos. Tai labai stipri ir kovinga žuvis, dar vadinama Hucho arba Sibiro lašiša. Yra žinoma, jog 1988 m. Rusijoje, Kotui upėje buvo pagautas 210cm ilgio ir 105kg svorio taimenis. Manoma, jog šios žuvys gali užaugti dar didesnės, tačiau dėl taršos, brakonieriavimo ir menkos apsaugos, savo paplitimo areale (daugiausiai Rusijoje, Mongolijoje bei Kinijoje) šios žuvys sparčiai nyksta.

Įdomu tai, jog taimeniai dar yra vadinami "upių vilkais", kadangi medžioja grupėmis. Jų grobiu tampa ne tik žuvys, bet ir paukščiai ir kiti vandens gyvūnai. Jiems nėra svetimas ir kanibalizmas, todėl šis mokslininkų pastebėtas atvejis nėra labai ypatingas. Kanibalizmas yra pastebima tarp daugelio plėšriųjų žuvų rūšių.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų