REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nemažai į Seimą kandidatuojančių ministrų, merų ir apskričių viršininkų sugeba derinti tiesiogines pareigas su rinkimų kampanija. Tačiau kai kurie jų nusprendė, kad tai nesuderinama, ir išėjo „agitacinių“ atostogų. Tačiau ar likusieji rinkėjų neagituoja darbo metu?

REKLAMA
REKLAMA

Ne vienas LŽ kalbintas aukštas valstybės tarnautojas šiuo metu atostogauja - kad nesupainiotų savo pareigų su dalyvavimu rinkimų kampanijoje.



Laisvos rankos ir rami sąžinė

REKLAMA

Pavyzdžiui, atostogų iki spalio 10-osios paprašė Marijampolės apskrities viršininkas Albinas Mitrulevičius. Į Seimą vienmandatėje Suvalkijos apygardoje kandidatuojančiam socialdemokratui prireikė daugiau laiko susitikimams su rinkėjais.

„Išeinu nemokamų atostogų, nes man priklausančias jau esu išnaudojęs. Šiaip turėčiau būti darbe, o ne agituoti. Dabar galiu laisvai tai daryti“, - LŽ sakė A.Mitrulevičius. Jis tikino girdėjęs, kad analogiškai pasielgė ir kai kurie kiti merai.

REKLAMA
REKLAMA

Toje pačioje apygardoje pats save išsikėlęs kandidatas, teisingumo ministro patarėjas Mantas Varaška šiuo metu irgi atostogauja. Ne ilsisi, o aktyviai agituoja. „Dirbdamas negaliu vykti į susitikimus su rinkėjais ir kitus renginius. Todėl išėjau kasmetinių atostogų, be to, pernai jų neturėjau. Jeigu reikės atostogauti ilgiau, imsiu nemokamas“, - aiškino jis. M.Varaška pasakojo kas vakarą susitinkantis su Suvalkijos miestelių gyventojais.

Kur buvo viceministras?

Dauguma rinkimuose dalyvaujančių aukšto rango valdininkų ar politinio pasitikėjimo tarnautojų neatostogauja. Gal agituoja darbo metu? Socialliberalų kandidato, aplinkos viceministro Raimundo Paliuko LŽ vakar nepavyko rasti tarnyboje, jo mobilusis telefonas visą laiką buvo išjungtas. Administratorė tikino neturinti informacijos, ką jis tuo metu veikė. Gal viceministras darbo metu išskubėjo pas rinkėjus? Pamėginus pasekti jo pėdomis, Aplinkos ministerijos atstovė Birutė Kierienė pranešė, kad vakar R.Paliukas lankėsi Utenos regiono aplinkos apsaugos departamente. Tačiau telefonu pakalbinti šios įstaigos darbuotojai nustebo: jie aukšto svečio iš ministerijos nei sutiko, nei laukė. Be to, vakar visų regioninių aplinkos apsaugos departamentų vadovai dalyvavo diskusijų forume Druskininkuose. R.Paliukas ten iš tiesų lankėsi ketvirtadienį, bet vakar, anot forumo dalyvių, viceministro jau ir pėdos buvo ataušusios.



Derinimo menas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalcentristai - vidaus reikalų ministras Regimantas Čiupaila ir viceministras Algimantas Vakarinas taip pat veržiasi į Seimą tiek daugiamandatėje apygardoje, tiek daugiamandatėje????. A.Vakarinas vakar LŽ tikino, kad jų agitaciniais reikalais pirmiausia užsiima partijos rinkimų štabas. Tačiau jis vis dėlto svarsto išeiti atostogų. „Faktiškai kol kas nieko nedariau - nėra laiko, darbo metu reikia dirbti. Jeigu ministras daugiau niekur neišvažiuos, prašysiu, kad išleistų. Žinoma, ministras irgi kandidatas, bet jis matomesnis. Manau, jam ir taip užtenka dėmesio“, - sakė A.Vakarinas.

REKLAMA

Tuo metu socialinės apsaugos ir darbo ministrė socialdemokratė Vilija Blinkevičiūtė nesuka sau galvos, kaip suderinti darbą su agitacija. „Kol kas neagituoju. Matysiu, liko dar pora savaičių, tad kol kas dirbu. O su rinkėjais Šeškinės vienmandatėje apygardoje, kur balotiruojuosi, susitikinėju visą laiką“, - tikino ji.

Turi pasirinkti

LŽ kalbinta Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos pirmininkė Jolanta Petkevičienė pabrėžė, kad darbo metu valstybės tarnautojas negali vykdyti rinkimų agitacijos. „Pagal Valstybės tarnybos įstatymą politine veikla jie turi užsiimti laisvu nuo tarnybos metu“, - sakė ji.

REKLAMA

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas teigė, kad sunku nustatyti, kada ministrai, merai ar valstybės tarnautojai turi dirbti. „Reikia kalbėti su įstaigų vadovais, aiškintis jų vidaus taisykles. Sunku kalbėti nežinant konkrečios situacijos“, - sakė jis.

Tuo metu kandidatas M.Varaška mano, kad kiekvienas politikas, kuris yra ir valdininkas, negali išsisukti nuo agitacijos ir neišvengiamai tampa aktyviu rinkimų kampanijos dalyviu. „Todėl manau, kad jiems derėtų kampanijos metu išeiti atostogų. Tada nekiltų klausimų, ar kokiame nors susitikime kaime buvai per pietų pertrauką, po darbo ar darbo metu, ar tu dalyvauji susitikime kaip meras ar kaip kandidatas“, - pabrėžė jis.

Marijus Širvinskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų