REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Varezėje (Italija) vykstančio 75-ojo pasaulio dviračių plento čempionato moterų grupinėse lenktynėse šeštadienį Lietuvai atstovaus net septynios dviratininkės. Tiek pat sportininkių sudarys ir Australijos bei PAR komandas.

REKLAMA
REKLAMA

Italijai, Olandijai, Vokietijai, JAV, Švedijai, Šveicarijai, Prancūzijai, Rusijai, Ispanijai ir Lenkijai atstovaus po šešias dviratininkes.

REKLAMA

Iš viso startuos 138 dviratininkės iš 34 šalių. Joms reikės įveikti 138,8 km (8 ratai).

Lietuvos rinktinė taip pat turėjo šešias vietas, tačiau komanda pasipildė Rasa Leleivyte, kuri šiemet tapo Europos jaunimo čempione. Už tai ji gavo vardinį kvietimą į pasaulio čempionato grupines lenktynes.

Lietuvos rinktinei dar atstovaus Diana Žiliūtė, Edita Pučinskaitė, Modesta Vžesniauskaitė, seserys dvynės Rasa ir Jolanta Polikevičiūtės bei Inga Čilvinaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Pasaulio čempionėmis yra tapusios trys lietuvės: D. Žiliūtė (1998), E. Pučinskaitė (1999) ir R. Polikevičiūtė (2001).

„D. Žiliūtė per atskiro starto lenktynes parodė, kad yra gerai pasirengusi šiam čempionatui, todėl šeštadienį komanda stengsis, kiek įmanoma, padėti jai. Manau, kad viskas spręsis finišo sprinte, todėl merginos turės pasistengti, kad Diana, artėjant finišui, važiuotų lyderių grupėje. O jos sugebėjimą finišuoti visi puikiai žinome. Tad kitoms merginoms belieka padėti jai taupyti jėgas lenktynių pabaigai“, – teigė Lietuvos moterų dviračių rinktinės vyriausiasis treneris Valerijus Konovalovas.

„Žinau, kad mūsų komanda nėra bloga. Pagal sudėtį esame gana stiprios. Tačiau daug kas priklausys nuo to, ar pavyks vieningai kovoti. Jei turėsim bendrą tikslą, galima kažką pasiekti, – teigė D. Žiliūtė. – Manau, kad pavyks susiburti ir asmenines ambicijas atidėti į šalį. Juk esame suaugusios, esame profesionalės. Neabejoju, kad dirbsime bendram komandos labui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų