REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Rimantas Dagys kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK), prašydamas įvertinti Kauno apskrities žemėtvarkininkės veiksmus.

REKLAMA
REKLAMA

VTEK prašoma panagrinėti, ar Kauno apskrities Prienų ir Birštono žemėtvarkos skyriaus vedėja Dalė Gulijeva nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybės tarnyboje įstatymą.

REKLAMA

Antikorupcijos komisijos pranešime spaudai teigiama, kad komisija sulaukė piliečių skundų dėl Kauno apskrities viršininko administracijos, Žemės tvarkymo departamento, Prienų ir Birštono žemėtvarkos skyriaus darbuotojų galimai nesąžiningos veiklos.

„Nagrinėjant piliečių skundus, pasidomėta žemės sklypais, kuriuos valdo ar valdė patys Prienų ir Birštono žemėtvarkos skyriaus kai kurie darbuotojai. Pastebėta, kad šio žemėtvarkos skyriaus vedėjos Dalės Gulijevos ir jos šeimos narių valdomi žemės sklypai yra nacionalinių (regioninių) parkų, nekilnojamųjų kultūros vertybių teritorijų ir apsaugos zonų ribose, prie vandens telkinių bei kitose patraukliose vietovėse“, - teigia komisijos pirmininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Jis atkreipė dėmesį, kad D.Gulijevos ir jos šeimos narių valdomi žemės sklypai įsigyti būtent per laikotarpį, kai ji eina Prienų ir Birštono žemėtvarkos skyriaus vadovės pareigas (nuo 1997 m.), todėl manytina, kad disponuodama išsamia informacija apie žemės sklypus patraukliose Prienų ir Birštono rajonų vietovėse, D.Gulijeva galėjo ja pasinaudoti siekdama naudos sau ir savo šeimos nariams.

R.Dagys anksčiau dėl to yra kreipęsis į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT). 2008 m. pradžioje pagal šią informaciją STT Kauno valdyboje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl minėto žemėtvarkos skyriaus darbuotojų galimo piktnaudžiavimo ir dokumentų klastojimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų