REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pastarąją savaitę Šiauliuose demaskuoti du sukčiai, melagingai pranešę apie neva pavogtus automobilius. Vienu atveju siekta gauti draudimo išmokas, kitu - išvengti atsakomybės už neįvykdytą policijos pareigūnų reikalavimą sustoti ar pasišalinimą iš autoįvykio.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaulių miesto vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad rugsėjo 19-ąją į policiją kreipėsi 22 metų jaunuolis, jis nurodė, kad pagrobtas Vilkaviškio gatvėje prie nuosavo namo stovėjęs jo automobilis „Opel Astra“.

REKLAMA

Autotransporto priemonių grobimų tyrimo skyriaus pareigūnai nustatė, jog rugsėjo 18-osios naktį šis automobilis stabdomas nestojo patrulinės tarnybos ekipažui ir vėliau buvo rastas paliktas Vasario 16-osios gatvės gyvenamojo namo kieme.

Automobilio durelių bei užvedimo spynelės nebuvo sugadintos, todėl įtarimai dėl galimo melagingo pranešimo apie vagystę sustiprėjo. Pareigūnai surinko neginčijamų duomenų, kad automobilis pagrobtas nebuvo, o patruliams nestojo automobilio savininkas. Tai vėliau per apklausą pripažino ir pats savininkas.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 24-ąją pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl automobilio „Renault Clio“ vagystės iš P.Višinskio gatvės.

Tirdami 21 metų šiauliečio pareiškimą, pareigūnai nustatė, jog prieš tris dienas šis automobilis dalyvavo eismo įvykyje Vytauto - P.Višinskio gatvių sankryžoje ir iš jo pasišalino. Pareigūnams ir šiuo atveju pavyko surinkti duomenų, kad per autoįvykį automobilį vairavo ne automobilio vagis, o pats savininkas.

Savininkas prisipažino melagingai pranešęs apie vagystę ir nurodė, kad automobilį yra palikęs Dainavos take.

Už melagingą pranešimą apie nebūtą nusikaltimą ir melagingų parodymų davimą abu vaikinai bus patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Jų atžvilgiu pradėti ikiteisminiai tyrimai.

Baudžiamasis Kodeksas už tai numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės atėmimą iki dvejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų