REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas paneigė JAV bei Europos politikų teiginius, kad po rugpjūčio mėnesio karo su Gruzija Maskva tapo labiau izoliuota, rašo „Civil.ge“.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes apskritai nesijaučiame izoliuoti. Aš susilaukiau daugiau kvietimų dvišaliams susitikimams nei bet kada per pastaruosius kelerius metus“ – pareiškė Jungtinių Tautų Generalinėje asamblėjoje kalbėjęs Rusijos diplomatijos vadovas. Jis dar kartą pakartojo, kad Maskva tiesiog atsakė į Gruzijos agresiją Pietų Osetijoje. S. Lavrovas teigė esąs apstulbintas to, kad nė vienas Vakarų lyderis esą nesupranta šios tiesos.

REKLAMA

Po susitikimo su JAV valstybės sekretore Condoleezza Rice S. Lavrovas pareiškė, kad Gruzijos atžvilgiu abiejų valstybių pozicijos vis dar skiriasi, tačiau esą pasiektas susitarimas, kad pozicijų skirtumai netaptų kliuviniu dvišaliuose santykiuose.

C. Rice padėjėjas Danielis Friedas pareiškė, kad JAV valstybės sekretorė pasakė S. Lavrovui, kad Rusijos sprendimas pripažinti Pietų Osetiją ir Abchaziją buvo labai rimta klaida ir kad Rusija gali nesitikėti tarptautinės paramos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų