REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien buvo oficialiai pristatyta Vito Gerulaičio vardo teniso akademija, neturinti analogų Baltijos šalyse. Surengtoje spaudos konferencijoje dalyvavo ir didžiausia Lietuvos teniso viltis 18-metis Ričardas Berankis, kuris įvertino šį sezoną, papasakojo apie patirtą traumą, ateities planus ir norą išmėginti savo jėgas su pirmąja pasaulio rakete Rafaeliu Nadaliu.

REKLAMA
REKLAMA

433-iąją vietą pasaulio reitinge užimantis tenisininkas iš Lietuvos džiaugėsi šio daugiafunkcinio sporto, paslaugų ir sveikatingumo komplekso atidarymu ir tikino, kad jį net sunku su kuo nors palyginti:

REKLAMA

„Kompleksas tikrai labai aukštos klasės ir tokio man dar nėra tekę matyti.“

Savo auklėtiniui antrino ir jo treneris Remigijus Balžekas:

„Rytų Europoje nėra nieko panašaus. Čia jau numatytas kitais metais įvyks „Davis Cup“ mačas tarp Lietuvos ir Gruzijos. Ši bazė įpareigoja, kad atsirastų naujų pajėgių tenisininkų, ir neabejoju, kad Lietuvos teniso lygis pakils dar labiau.“

Vieno iš šio komplekso atsiradimo iniciatoriaus koncerno „MG Baltic“ prezidentas Darius Mockus tikino, kad statybos vyko neįtikėtinu greičiu ir šis daugiafunkcinis sporto, paslaugų ir sveikatingumo kompleksas išdygo per 10 mėnesių.

REKLAMA
REKLAMA

Po spaudos konferencijos žurnalistai tiesiog apspito retai į Lietuvą atklystantį Ričardą Berankį. Tenisininkas teigė, kad šį sezoną vertina palankiai, nes pavyko sustiprėti fiziškai, bet pripažino, kad jam dar kartais pritrūksta patirties ir daug susitikimų būna pralaimima tik po atkaklios kovos, kur viską lemia keli taškai.

R. Berankis atskleidė, kad vis dar palaiko ryšius ir kartais pasitreniruoja su antrąja pasaulio rakete šveicarų maestro Rogeriu Federeriu, tik kiek apgailestavo dėl patirtos kelio traumos, kuri neleis jam sportuoti apie du mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Balsas.lt“ žurnalisto paklaustas apie šiemet pirmąkart pasiektą pergalę prieš pirmojo ATP reitingo šimtuko žaidėją, perspektyvusis tenisininkas jos nesureikšmino, bet neslėpė apmaudo dėl to, kad prestižiniame „US Open“ turnyre tik per plauką nepavyko susitikti su pajėgiausiu planetos tenisininku iš Ispanijos Rafaeliu Nadaliu. Vis tik mūsiškis teigė tikįs, kad jam tokia proga dar pasitaikys ateityje.

„Balsas.lt“ žurnalistui pasiteiravus, kuris tenisininkas yra R. Berankio idealas, lietuvis atsakyti negalėjo ir diplomatiškai išsisuko, kad „visi yra labai geri.“ Platesnį interviu su R. Berankiu ir ištraukas iš spaudos konferencijos galite pasižiūrėti videoreportaže, esančiame straipsnio apačioje.

REKLAMA

Priminsime, kad daugiafunkciniame komplekse veiks 15 dengtų  ir 4 atviri teniso aikštynai, „Super Gym Žydrūno Savicko sporto klubas“, 4 skvošo aikštelės, virtualus golfo aikštynas, „Ehoteltennis“ viešbutis, jogos centras, psichoterapijos ir psichoanalizės centras, fizioterapijos salės, vaikų kambarys, sporto ir laisvalaikio prekių bei reikmenų parduotuvės, grožio salonas. Viso šio projekto vertė – daugiau nei 70 milijonų litų.

Šiandien vakare įvyks ir parodomasis mačas tarp Lietuvos ir Latvijos tenisininkų – Dovydo Šakinio ir Andžio Juškos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų