REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nagrinėja skundą dėl galimo rinkėjų papirkimo, nemokamai Panevėžyje rodant vaidybinį filmą „Pilotas“.

REKLAMA
REKLAMA

Atlikdamas tyrimą VRK narys Gintaras Kalinauskas buvo nuvykęs į Panevėžį ir pats nemokamai pažiūrėjo minėtą kino juostą.

„Jeigu tai istorinė drama, tai labai prastas filmas. Jeigu komedija, tai – linksmas“, – žurnalisto Vytauto Matulevičiaus sukurtą filmą įvertino G.Kalinauskas.

REKLAMA

Jo nuomone, kino teatre „Garsas“ vykusį renginį galima laikyti rinkimų agitacijos pažeidimu. Anot G.Kalinausko, šis atvejis niekuo nesiskiria nuo Darbo partijos lyderio Viktoro Uspaskicho rengtų koncertų. Juos VRK yra pripažinusi rinkėjų papirkimu.

Nors partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovė VRK teigė, kad filmas nieko bendro neturi su partija, G.Kalinauskas tvirtino, jog į kūrinio peržiūrą buvo atvykęs pats partijos lyderis Rolandas Paksas. Režisierius V.Matulevičius jį esą pristatė kaip pagrindinio herojaus Piloto prototipą.

REKLAMA
REKLAMA

VRK išsiaiškino, kad už filmo demonstravimą kino teatre 600 litų sumokėjo viešoji įstaiga „Krantas“.

VRK pirmininko Zenono Vaigausko teigimu, reikėtų susirūpinti, kad kandidatai ir partijos vis dažniau pradeda naudoti rinkėjų papirkimo schemą, kai dovanas dalija ne jie patys, o kas nors kitas, bet jiems dalyvaujant.

Panašus atvejis užfiksuotas ir Klaipėdoje, kai Darbo partijos kandidatė į Seimą buvo pripirkusi dovanų ir prizų vaikų varžybų dalyviams. Dėl to net buvo atšauktos pačios varžybos.

Sprendimą dėl filmo „Piloto“ rodymo nemokamai VRK ketina priimti kitame posėdyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų