REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alytuje – naujas lengvosios atletikos maniežas

Dar vienas pabaigtuvių vainikas nacionalinės svarbos sporto objekte. Rugsėjo 23 d. šventė vyko po renovacijos atidarytame Alytaus sporto rūmų baseine ir naujai įrengtame lengvosios atletikos manieže. Į šiuos sporto objektus per 25 mėnesius buvo investuota 6,8 mln. Lt Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšų.

REKLAMA
REKLAMA

Nuveiktais darbais ir naujais sporto objektais džiaugėsi ne tik alytiškiai, bet ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės vadovas Gediminas Kirkilas, Lietuvos sporto vadovai – Kūno kultūros ir sporto departamento generalinis direktorius Algirdas Raslanas ir jo pavaduotojai, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentas Artūras Poviliūnas, generalinis sekretorius Vytautas Zubernis, kitų Lietuvos sporto organizacijų atstovai.

REKLAMA

Gausūs svečiai pirmiausia apžiūrėjo maniežą, kuriame Alytaus lengvaatlečiai dabar turi puikias sąlygas treniruotis. Nestandartiniai 160 m ilgio bėgimo takai įrenti buvusioje palėpėje. Jaunieji alytiškiai išbandė bėgimo takus. O pirmąjį starto šūvį jiems davė Premjeras Gediminas Kirkilas.

Vėliau svečiai apžiūrėjo 50 m ilgio baseiną. Baseine vyko pirmosios varžybos, kuriose dalyvavo Lietuvos ir Lenkijos jaunieji plaukikai. Alytaus baseinas, kuriame yra aštuoni 50 m ilgio plaukimo takai, turi tarptautinius standartus liudijantį sertifikatą, baseine sumontuota moderni elektroninė įranga. „Mums ypač malonu, kad olimpiniais metais atidaromi nauji sporto objektai – dėkoju visų olimpiečių vardu. Man tokie įvykiai prilygsta olimpiniam medaliui“, - džiaugėsi LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas. Specialistų vertinimu, tai dabar geriausias Lietuvos baseinas, kuriame galės treniruotis ir Lietuvos plaukikai, ir penkiakovininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Iškilmėse buvo ne tik gražių žodžių ir padėkų – buvo ir didesnių ir mažesnių dovanų. Ministras Pirmininkas G.Kirkilas Kūno kultūros ir sporto departamento Sporto garbės kryžių įsegė Alytaus miesto merui Česlovui Daugėlai, o LTOK prezidentas jam įteikė „olimpinį“ – Pekino žaidynių atminimo – medalį. Taip pat padėkota buvo ir visiems kitiems, prisidėjusiems prie šių sporto objektų renovacijos darbų.

Tačiau įkurtuvių Alytaus sporto rūmuose dar bus. Kitais metais čia turi prasidėti krepšinio arenos tvarkymo darbai – arenos išplėtimui 2009 m. numatyta skirti 10 mln. Lt iš Europos struktūrinių fondų ir dar 5 mln. Lt – iš Vyriausybės investicijų programos. Šioje salėje 2011 m. planuojama rengti Europos vyrų krepšinio čempionato pagrupio varžybas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų