REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mariupolio „Azovmash“ komandos sporto direktorius Rimas Girskis pasidalino mintimis su Rostovo „Lokomotiv“ komanda, kurią anksčiau treniravo. Jo manymu, Rusijos komandos turėtų gauti daugiau vietų Eurolygoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastaraisiais metais Italijos čempionatas neteko savo pozicijų ir turi vos 1-2 stiprias komandas. Graikijos lyga su dviem superklubais taip pat negali prilygti Rusijos pirmenybėms. Prancūzija niekada nebuvo Europos krepšinio elite. Todėl Rusijos lyga nusileidžia tik Ispanijos čempionatui. Ispanijos lygoje rungtyniauja apylygės komandos, autsaideriai yra pajėgesni už kai kuriuos Rusijos klubus“, - Europos krepšinį analizavo specialistas.

REKLAMA

„Manau, kad Eurolyga tyčiojasi iš Rusijos, skirdama vos vieną vietą Eurolygoje. Turnyre turėtų žaisti bent trys Rusijos komandos. Pagal ekipų sudėtis ir žaidimo lygį rusų komandos nugalėtų pusę Eurolygos klubų. Todėl mėgindama sukurti naujas pirmenybes, Rusija elgiasi teisingai. Rytų lygoje rungtyniautų pajėgiausi Rusijos, Ukrainos, Lietuvos ir Lenkijos klubai. Tai būtų Eurolygos alternatyva“, - mano daug metų treneriu dirbęs R.Girskis.

„Eurolyga turėtų remtis futbolo patirtimi, kur vietą elitiniame turnyre užtarnaujama tik geru rezultatu. Krepšinyje tvarkos dar nėra ir reikia kažką daryti“, - kalbėjo lietuvis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų