REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šį mėnesį Lenkijoje pasirodys buvusio šalies prezidento bei judėjimo „Solidarumas“ lyderio Lecho Walesos autobiografinė knyga „Kelias į tiesą“ („Droga do Prawdy“), skelbia Lenkijos radijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pačiu paskutiniuoju metu L. Walesa parašė papildomą skyrių, kuriame atremia istorikų bei Nacionalinės atminties instituto kaltinimus, kad jis esą aštuntajame dešimtmetyje buvo Lenkijos slaptosios policijos agentas pravarde Bolekas.

REKLAMA

„Kaltinimai yra tik krūva šlamšto. Aš tai jau išaiškinau keletą kartų [...] Aš kovojau kiek galėdamas ir atidaviau visą save“ – rašo L. Walesa, kuris devintajame dešimtmetyje vadovavo komunistinio režimo pamatus išjudinusiam judėjimui „Solidarumas“.

Kaip teigia vyriausiasis leidyklos, išleisiančios L. Walesos autobiografiją, redaktorius Pawelas Szwedas, pati svarbiausia knygos dalis yra tas fragmentas, kuriame buvęs prezidentas kalba apie savo kontaktus su slaptąja policija. Redaktorius teigia, kad L. Walesa neparašė nieko, ko nebūtų viešai pareiškęs. Teigiama, kad L. Walesa neatskleidžia, ar jis buvo dvigubas agentas, ar ne. „Jis nei neigia, nei pripažįsta savo kaltę“ – teigia redaktorius.

REKLAMA
REKLAMA

Knygoje pirmą kartą bus atskleisti dešimtojo dešimtmečio derybų tarp L. Walesos ir Boriso Jelcino užkulisiai. Per tas derybas buvo kalbamasi apie sovietinės armijos išvedimą iš Lenkijos.

Prie knygos taip pat bus pridėtas kompaktinis diskas, kuriame užfiksuoti filmuoti kadrai iš devintojo dešimtmečio įvykių ir kitų svarbių L. Walesai datų.

Teigiama, kad buvęs prezidentas kol kas dar nenusprendė, kam dedikuos šią savo autobiografiją. „Yra daug žmonių, kurie nusipelnė dedikacijos“ – teigė L. Walesa.

L. Walesa pripažįsta, kad jis nėra knygos autorius. Visą informaciją esą rinko kiti, o buvęs „Solidarumo“ lyderis tik patikrino, ar viskas yra pateikta teisingai. Be to, buvęs prezidentas teigia, kad idėja išleisti autobiografiją kilo ne jam.

Skelbiama, kad autobiografiją parašė arkivyskupas Tadeuszas Goclowskis. Jis yra įnirtingas L. Walesos gynėjas ir smerkė Nacionalinio atminties instituto mestus kaltinimus, esą L. Walesa buvo slaptosios policijos agentas Bolekas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų