REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Pirmininko Česlovo Juršėno įsitikinimu, studentų nuomonė turi būti ne tik išklausyta, bet ir išgirsta bei įvertinta. „Įstatymai kuriami ne institucijoms, bet žmonėms“, – patvirtino Seimo Pirmininkas, pakvietęs pokalbio studentų, piketavusių prie Seimo rūmų, atstovus.

REKLAMA
REKLAMA

„Gaila, kad apie savo norus susitikti neinformavote manęs iš anksto – būčiau pakoregavęs savo darbotvarkę. Tad prašau atleisti, kad neišėjau pas jus į aikštę – vyksta posėdis“, – apgailestavo Č. Juršėnas.

REKLAMA

Seimo Pirmininkas atidžiai išklausė VGTU Studentų atstovybės atstovus Justiną Krūgelį ir Gražvydą Kaminską, kurie tvirtino, kad „aštuonetų sistema yra neteisinga studentų atžvilgiu“. Pasak jų, Aukštojo mokslo įstatymo pataisos buvo priimtos pavasarį, kai studentai jau buvę baigę mokslo metus ir nuomonės pareikšti nebegalėjo. Rudenį išaiškėjo, kad „gerai“ besimokančiais įvardijami turintys ne mažesnius nei aštuonių balų įvertinimus. Studentai skundėsi neretai pasitaikančia dėstytojų nuostata, kad studentas negali mokėti didesniam nei 7 balų įvertinimui. Neobjektyvūs, anot jų, vertinimai turi lemiamą reikšmę mokėti studentui stipendiją ar ne.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Pirmininkas, įdėmiai išklausęs svečių nuomonę, patvirtino, kad objektyvumas yra kiekvieno dėstytojo ir kiekvieno žmogaus sąžinės reikalas ir jo jokiais įstatymais neapibrėši.

Pasak Česlovo Juršėno, vertinimo kriterijai yra neatsiejami nuo Aukštojo mokslo įstatymo, neįmanoma atskirų momentų išskirti iš konteksto. Šiuo metu įstatymo variantas nagrinėjamas Vyriausybėje. Minėto įstatymo svarstymas planuojamas rugsėjo 29 dienos Seimo posėdyje, tad Vyriausybės išvadų nekantriai laukiama.

Česlovas Juršėnas pritarė susitikime dalyvavusios Seimo Švietimo, mokslo ir kultūros komiteto narės Aušrinės Marijos Pavilionienės kvietimui studentams dalyvauti šio komiteto posėdžiuose, kuriuose svarstomi aukštojo mokslo klausimai. Pasak profesorės, būtina atsižvelgti į studentų nuomones ir patyrimą, o senatų, Mokslo tarybos nariai, rektoriai turėtų dar kartą susėsti prie bendro stalo ir įvertinti visas nuomones. „Seimo nariai negali nustatyti akademinių žinių vertinimo kriterijų, nes jie nėra tiesioginiai akademinių procesų dalyviai“, – Seimo kanceliarijos Komunikacijos departamento Ryšių su visuomene skyriaus pranešime cituojama A. M. Pavilionienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų