REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Klaipėdiečiai neišgirdo raginimo bent vieną dieną nesinaudoti nuosavu automobiliu. Priešingai - dėl susidariusių spūsčių oras miesto centre vakar buvo užterštas labiau nei paprastai, rašo „Lietuvos žinios“.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar didžiuosiuose Lietuvos miestuose baigėsi akcijos „Europos judrioji savaitė“ renginiai. Ja norėta atkreipti visuomenės dėmesį į transporto keliamas problemas ir dėl to blogėjančią gyvenamąją aplinką. Miestiečiai raginti palikti automobilius kiemuose ar garažuose, į darbą vykti dviračiais, riedučiais ar tiesiog pėsčiomis.

REKLAMA

Tačiau akcija, kaip paaiškėjo, daug kur liko tik tuščia deklaracija. Pavyzdžiui, Klaipėdos gatvėse vakar buvo daugybė automobilių. Prasidėjus baigiamiesiems „Europos judriosios savaitės“ renginiams - moksleivių estafetėms - teko uždaryti keturių miesto centre esančių gatvių ruožus. Uostamiesčio, turinčio tik tris magistralines gatves, automobilininkams tai buvo itin skausminga. Todėl vairuotojai, nepaisydami įspėjamųjų ženklų, kad vyksta estafetės ir eismas kai kur draudžiamas, važiavo iki pat užtvarų. Bet čia jie vis tiek turėjo apsisukti. Vairuotojai nervinosi, policijos pareigūnai net sušilę vijo juos atgal, virš gatvių sklaidėsi išmetamųjų dujų debesys, pėstieji, rizikuodami patekti po ratais, nebežinojo, ko klausyti - šviesoforų ar eismo reguliuotojų signalų.

REKLAMA
REKLAMA

Nereikėtų tuo stebėtis, nes raginimo nesinaudoti automobiliu neišgirdo net Klaipėdos meras Rimantas Taraškevičius. „Važiavau į darbą labai anksti, prieš septynias, kol dar miesto gatvėse buvo mažai automobilių. Tad aplinkos, galima sakyti, neteršiau“, - teisinosi jis LŽ. Tačiau meras tikino, kad akcijos tikslas buvo pasiektas. „Viskas yra taip, kaip turi būti. Vairuotojai keikiasi, moksleiviai važiuoja dviračiais“, - kalbėjo R.Taraškevičius.

“Europos judrioji savaitė“, kurią vainikuoja diena „Mieste be savo automobilio“, kasmet rugsėjo 16-22 dienomis rengiama daugelyje Europos miestų. Šiemet į ją įsitraukė ir kitų žemynų miestai. Lietuvoje pirmoji prie akcijos „Mieste be savo automobilio“ 2000-aisiais prisidėjo sostinės savivaldybė, po metų - Kauno.

Mindaugas Milinis

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų