REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) pirmadienį nutarė panaikinti Tautos prisikėlimo partijos (TTP) kandidato į Seimą Roko Žilinsko teisinę neliečiamybę.

REKLAMA
REKLAMA

Su tokiu prašymu į VRK kreipėsi Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas ir pats kandidatas.

„Pats noriu stoti prieš teismą dėl kaltinimų pasipriešinus septyniems policijos pareigūnams ir jų įžeidimo. Tikiu teismų kompetencija ir, svarbiausia, savo teisumu“, - pirmadienį per VRK posėdį sakė R.Žilinskas.

REKLAMA

Komisijos nutarimo projektą rengęs VRK narys Julius Jasaitis prisipažino supainiojęs kandidato pavardę ir vietoj „Rokas Žilinskas“ įrašė „Rokas Petkevičius“. Kaip žinoma, R.Žilinskas buvo LRT ir LNK televizijų Žinių vedėjas, R.Petkevičius anksčiau skaitė žinias LRT, šiuo metu dirba TV3 Naujienų tarnyboje.

R.Žilinsko baudžiamoji byla Vilniaus miesto 1-ajame apylinkės teisme turėtų būti pradėta nagrinėti spalio 2 dieną. Jis kaltinamas pasipriešinimu policijos pareigūnams ir jų įžeidimu.

REKLAMA
REKLAMA

R.Žilinskas anksčiau buvo baustas administracine tvarka už vairavimą išgėrus. Dabar Vyriausiajame administraciniame teisme nagrinėjami du Tautos prisikėlimo partijos kandidato skundai, kad jis nesutinka su skirtomis nuobaudomis.

Praėjusią savaitę VRK leido panaikinti teisinį imunitetą buvusiam Vilniaus merui Evaldui Lementauskui. Jis į Seimą kandidatuoja partijos „Tvarka ir teisingumas“ sąraše. VRK prokurorams leido taikyti įvairias sankcijas prieš kandidatą, išskyrus suėmimą.

Pirmadienį VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas pranešė turįs žinių, kad E.Lementausko advokatas ketina teismui apskųsti šį VRK sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų