REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusija, nusprendusi ženkliai padidinti gynybos karinėms reikmėms skiriamas išlaidas, pareiškė, jog nesiruošia kariauti su JAV, skelbia „Unian.net“.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos užsienio reikalų viceministras Aleksandras Jakovenko atmetė galimybę, kad Maskva gali stoti į atvirą karinę konfrontaciją su buvusiu Šaltojo karo priešininku. Jis taip pat pareiškė, kad ne NATO, o Europos Sąjunga turėtų veikti kaip Gruzijos saugumo garantas.

REKLAMA

„Jei kalbėtume apie karo tarp Rusijos bei JAV galimybę, tai tokios galimybės nėra“ – teigė A. Jakovenko.

Rusijos artimiausių 3 metų biudžeto prognozėse numatoma, kad 2010 metais šalies karinės išlaidos turi pasiekti 54,5 mlrd. dolerių, o 2011 metais – 58 mlrd. dolerių. Tiesa, Rusijos karinis biudžetas ir toliau tesudaro maždaug dešimtadalį viso Pentagono biudžeto.

„Mes nuosekliai didinsime mūsų nacionalinį saugumą, modernizuosime armiją bei kelsime gynybinius pajėgumus iki pakankamo lygio“ – teigė šalies prezidentas Dmitrijus Medvedevas. Pasak jo, karas Gruzijoje parodė, kad kariuomenės modernizavimas turi būti prioritetinė Kremliaus veikla. D. Medvedevo pirmtakas Vladimiras Putinas kariuomenės modernizacijai iki 2015 metų skyrė 189 mlrd. dolerių. Tačiau, kaip pabrėžia savaitraštis „The Economist“, dauguma šių lėšų yra tiesiog iššvaistomos, o Rusijos armija veikiau primena juodąją skylę, ryjančią pinigus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų