REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos autolenktynininkas šakietis Nerijus Naujokaitis („Volkswagen Polo“) apgynė Europos automobilių kroso čempiono titulą!

REKLAMA
REKLAMA

Savaitgalį Italijoje vykusiame dešimtajame Senojo žemyno pirmenybių etape didžiausią galingumą išvystančių automobilių klasėje lietuvis finišavo ketvirtas ir užsitikrino pirmąją vietą bendrojoje įskaitoje.

REKLAMA

Likus vienam etapui iki čempionato pabaigos, N. Naujokaitis turi 153 taškus ir tapo nebepavejamas varžovams. Norint pirma laiko užsitikrinti čempiono titulą, N. Naujokaičiui reikėjo finišuoti ne žemesnėje kaip šeštojoje pozicijoje.

„Italijoje ir treniruotės, ir kvalifikacinės varžybos man prasidėjo daug žadančiai, - viešųjų ryšių agentūrai „Visus Bonus“ telefonu pasakojo čempiono titulą apgynęs Nerijus. - Startavau iš palankiausios pozicijos, tačiau mano saldžios svajos apie nugalėtojų pakylą ir palankų sau rezultatą tęsėsi tik iki pirmojo posūkio, kol varžybų šeimininkas Kristianas Džarolas, važiavęs su „Ford Focus“, netaranavo mano „Volkswagen Polo“. Po šio smūgio apsisukau trasoje 180 laipsnių ir taip iš pirmosios pozicijos nusiritau į paskutiniąją. Tačiau nesudėjau ginklų ir spaudžiau kiek galėdamas“.

REKLAMA
REKLAMA

Dešimtąjį etapą laimėjęs rusas Aleksandras Kvašninas („Renault Clio“) užsitikrino vicečempiono titulą. Jo sąskaitoje - 145 taškai. Kadangi galutinėje įskaitoje nebus įskaičiuoti du prasčiausi sportininkų rezultatai (po vieną pirmosios ir antrosios čempionato pusės), A. Kvašninas daugiausiai gali surinkti 150 taškų.

Antrąją ir trečiąją vietas dešimtajame etape užėmė italai Davidas Negrė („Subaru Impreza“) ir K. Džarolas.

Kitas mūsų šalies sportininkas Ričardas Savickas, vairuojantis „Ford Puma“, dėl technikos gedimų į finalą nepateko ir įskaitinių taškų nepelnė.

Paskutinio, vienuoliktojo, etapo lenktynės vyks rugsėjo 27-28 dienomis Prancūzijoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų