REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kompozicijos garsiausiuose pasaulio filmuose, neregėto populiarumo albumas, keli Britanijos topuose karaliavę singlai, kontraktas su svajonių kompanija „DreamWorks“, meilės prisipažinimai iš Fatboy Slim ar „The Prodigy“ lūpų ir pilnos salės gerbėjų, kur jie beatvyktų – tokios šlovės britų duetui „Propellerheads“ pavyko pasiekti vos per kelis metus.

REKLAMA
REKLAMA

Būtent šios tituluotas grupės lyderis Will White jau šį penktadienį, rugsėjo 26 d., pasirodys klube „Gravity“ renginių serijoje „Boogaloo“. Kartu su svečiu iš Britanijos gros serijos šeimininkai Tomas Boo ir Justas Fresh.

REKLAMA

Unikalus hip hop, soul ir funk mišinys

1996-aisiais susibūrusi šokių muzikos grupė „Propellerheads“  išgarsėjo akimirksniu ir tapo  fenomenu. Klavišininkas, bosistas bei didžėjus Alex Gifford ir būgnininkas bei didžėjus Will White klausytojams pasiūlė techno muzikos mišinį su hip-hop‘u, breaks, jazz, soul ir funk. Maišydami įvairius muzikinius stilius, britai atrado unikalų skambesį, kuris padėjo užkariauti šokių muzikos viršūnes. Jau pirmasis dueto singlas „Dive“ tapo hitu, kurį netrukus „Adidas“ panaudojo savo reklamoje.

REKLAMA
REKLAMA

Vėliau sekė kitos puikiai žinomos grupės dainos "Take California", "Spybreak", "History Repeating", „Bang On“, „Crash!“ ir didžiausias jos hitas "On Her Majesty´s Secret Servic". Pastarasis ne tik tapo vieno „James Bondo“ filmo tituline daina, bet ir Britanijos populiariausių dainų tope pakilo į penktąją poziciją. 1998-aisiais pasirodė pirmasis ir kol kas vienintelis „Propellerheads“ albumas "Decksandrumsandrockandrol" susilaukęs beveik tik teigiamų kritikų vertinimų. Šis diskas apibūdinamas kaip įrašas, kuris perkėlė elektroninę muziką į aukštesnį lygį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Muzika ne tik garsiausiems filmams

Garsiausi „Propellerheads“ kūriniai skambėjo ne tik įvairiausiose reklamose, bet ir populiariausiuose kino filmuose: “The Matrix”, “James Bond”, “Austin Powers”, “Lost In Space”,  “There's Something About Mary” ir “Forces Of Nature”. Jų hitus į savo miksus traukė garsūs didžėjai: Liam Howlett iš “The Prodigy”, “Soulwax”, DJ Sasha, Pete Tong ar Madonnos prodiuseris Jacques Lu Cont.

“Propellerheads” yra mano viena mėgstamiausių grupių. Jų kūriniai smarkiai įtakojo “Boogaloo” kolektyvą. Praktiškai po jų dainos "History Repeating" mūsų muzikinė tema įgavo breakbeat skambėsio, kurio nepaleidžiame iki šiol. Labai džiaugiuosi, kad Will White sugrįžta!, - svečią giria Tomas Boo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų