REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Alkoholis, meilės trikampiai, nuolatiniai barniai, iš kalėjimų grįžę asmenys, - žodžiu, kokteilis „Kruvinoji Meri“,“ - taip dvigubos žmogžudystės, šeštadienio vidurdienį konstatuotos Kėdainiuose, esmę „Lietuvos žinioms“ apibūdino įvykio vietos kaimynai.

REKLAMA
REKLAMA

61-erių metų Leonardos Didyk, visų vadintos Liole, ir 47-erių Juozo Kanaporiaus palaikai sužalotais kaklais bei galvomis aptikti apie dešimtą valandą ryto viename Vydūno gatvės kambarėlyje, kuris, iškirtus angą sienoje ir, anot kaimynų, prilipdžius kažką panašaus į šuns būdą, atstojo butą.

REKLAMA

Užpulti lovoje?

Buto šeimininkas J.Kanaporius buvo priglaudęs savo pastogėje ir kaimynę iš antrojo aukšto L.Didyk, kai už skolas iš jos buvo atimtas ankstesnis butas. Tuo metu moters vyras sėdėjo kalėjime, iš kurio dabar jau grįžęs. J.Kanaporius ir L.Didyk savo pastogę buvo pavertę landyne. Sugyventiniai gyveno iš L.Didyk pensijos. Anot kaimynų, iš jų pastogės dažnai aidėjo triukšmas, todėl niekas į tai jau nebekreipė dėmesio. O pastaruoju metu šis dviaukštis buvo apytuštis - antrajame aukšte vyko remontas, o pirmąjį privatizavusi moteris retokai čia būdavo.

REKLAMA
REKLAMA

Nužudytus sugyventinius aptiko kaimynas iš tos pačios gatvės, kaip spėjama, atėjęs ryte pas juos „pataisyti sveikatos“. Prieš kelias dienas Liolė vėl buvo gavusi pensiją. Vyriškis kaimynams pasakojo, kad buto durys buvo praviros. Nužudyti sugyventiniai gulėjo kraujo klane. Ji - lovoje, jis - šalia ant grindų. Girdėjosi dujų šnypštimas - jos buvo atsuktos, buvo perpjauta ir vadinamoji dujų šlanga.

Kažko delsta

Jeigu svečias būtų įjungęs elektros jungiklį, galėjo nugriaudėti sprogimas. Manoma, kad žudikas ar žudikai tokiu būdu bandė sunaikinti nusikaltimo pėdsakus. Lavonus radęs kaimynas nepuolė iškart skambinti į policiją. Anot LŽ pašnekovų, jis pirmiausiai nubėgo pas žmoną. Tačiau ši atsisakė grįžti su vyru į šiurpaus nusikaltimo vietą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tada vyriškis nuėjo pas nužudyto J.Kanaporiaus sesers uošvę. Ši romų tautybės moteris, savo ruožtu, susisiekė su marčia. Ir tik ši galų gale pranešė policijai apie savo brolio ir jo sugyventinės nužudymą.

Palaikus apžiūrėjęs ekspertas konstatavo, kad nusikaltimas įvykdytas prieš 5-6 valandas. Pagal sužalojimų pobūdį - aštriu smailiu daiktu, panašiu į peilį.

Sulaikyti sugėrovai

Kaip LŽ teigė Kėdainių rajono policijos Nusikaltimų tyrimo skyriaus viršininko pavaduotojas Saulius Rosteika, kada paskutinį kartą Kėdainiuose buvo nužudyti iškart du žmonės, jis nepamena. Nors nužudymai jų mieste nėra retenybė. Paskutinį kartą toks nusikaltimas buvo užregistruotas rugsėjo 10-ąją. Ir tada buvo nužudytas benamis.

REKLAMA

Turime įtariamųjų ratą, bet dar reikia daug dirbti, o pirmiausiai - juos išpagirioti“, - šeštadienio vakare LŽ teigė S.Rosteika.

Nužudytųjų kaimynai tuo metu pasakojo, kad policija išsivežė lavonus aptikusį vyrą ir buvusią jo sugyventinę Ramunę su naujuoju draugu Hariu. Pastarasis kalėjęs už savo patėvio nužudymą. Yra liudytojų, mačiusių, kaip Haris su Ramune tik paryčiais girti grįžo į namus. Neva sugyventiniai neneigia viešėję tąnakt pas nužudytuosius.

Vakar rytą Kėdainių policijos budėtojai LŽ patvirtino, kad sulaikyti du įtariamieji: 40-ies metų moteris bei 41-erių vyras.

Greta Čižinauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų