REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien Maskvoje startuosiančio Aleksandro Gomelskio taurės turnyro organizatoriai viliasi, kad pirmą kartą rengiamos varžybos ateityje taps tradicinės.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos krepšinio federacijos (RKF) prezidentas Sergejus Černovas žadėjo, kad A.Gomelskio taurės varžybos bus įtrauktos į tarptautinių krepšinio turnyrų kalendorių, o varžybos jau dabar vadinamos prestižiškiausiu draugišku ikisezoniniu turnyru Europoje.

REKLAMA

Ilgai brandinta idėja

Neatmetama tikimybė, kad turnyro statusas pakils dar aukščiau.  S.Černovo teigimu, per Tarptautinės krepšinio federacijos (FIBA) generalinio sekretoriaus Patricko Baumanno ir Maskvos vicemero Valerijaus Vinogradovo susitikimą buvo diskutuojama apie galimybę Maskvoje organizuoti turnyrą, kuriame dalyvautų ne tik stipriausios Europos, bet ir viso pasaulio komandos.

„Pirmiausia galvojome apie tarpkontinentinio turnyro atkūrimą, - sakė A.Gomelskio fondo viceprezidentas legendinio trenerio sūnus Aleksandras Gomelskis. - Apgailestaujame, kad turnyro nepavyko įtraukti į FIBA krepšinio kalendorių.

REKLAMA
REKLAMA

Turnyro idėja gimė dar 2005 m., bet niekaip nesugebėjome jo organizuoti dėl Maskvos CSKA rungtynių su Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) klubais. Juk sunku įsivaizduoti Gomelskio taurę be komandos, kuriai jis atidavė didžiąją savo gyvenimo dalį“.

A.Gomelskis jaunesnysis priminė, kad dėl rungtynių su NBA klubais dalyvauti taurės varžybose atsisakė ir viena pirmųjų kvietimą gavusi Kauno „Žalgirio“ komanda.

„Juk būtent šis klubas TSRS laikais mums sudarė didžiausią konkurenciją“, - priminė A.Gomelskis. Tel Avivo „Maccabi“ buvo pakviestas kaip vienas geriausių pastarojo dešimtmečio klubų, o grėsminga Atėnų „Panathinaikos“ komanda pakeitė Madrido „Real“, kuri buvo atsarginių komandų sąraše vietoje CSKA klubo, tačiau nesugebėjo suderinti savo tarpsezonio grafiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Maskvoje - krepšinio grietinėlė

CSKA klubo direktoriaus Andrejaus Vatutino teigimu, turnyras bus pats prestižiškiausias visoje Europoje tarpsezonio metu. Organizatoriai tikisi sulaukti garbingų svečių, tarp kurių bus lietuvis Šarūnas Marčiulionis, Eurolygos vadovas Jordi Bertomeu ir daugelis kitų. Turnyro organizatoriai apgailestavo, kad į Maskvą atvykti negalės legendinis Lietuvos krepšininkas Arvydas Sabonis.

Dalyvių dėmesio sulaukė treneriams organizuojamas seminaras, kuris bus surengtas rugsėjo 23 d. Italų krepšinio profesoriaus Ettore Messinos, serbo Željko Obradovičiaus, Rimanto Grigo ir Juramo Menachemo paskaitų atvyks klausytis apie 130 Rusijos klubų trenerių.

A.Vatutinas atkreipė dėmesį, kad visi dalyviai dirbs nemokamai, o E.Messina pats skambino Ž.Obradovičiui, prašydamas savo patirtimi pasidalyti su kolegomis iš Rusijos.

Parengė Mantas Stankevičius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų