REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Užsienio kelionių agentūros ir gidai Lietuvą dažniausia pristato kaip ežerų, upių ir miškų kraštą, turintį turtingą istoriją, o daugiausia dėmesio sulaukia Vilniaus senamiestis ir Kuršių nerija. Vienam iš plačiau šalį šmaikščiai aprašiusių kelionių gidų Lietuva pasirodė keista, bet įdomi.

REKLAMA
REKLAMA

Ištirpus ledynams išnyksime pirmieji

Trumpas kelionių gidas „In your pocket“ Lietuvą apibūdina kaip mažą šalį prie Baltijos jūros šono. Lietuva plotu ir gyventojų skaičiumi lyginama su Airija, kurioje taip pat gyvena nemažai lietuvių.

REKLAMA

Žinyne teigiama, kad Lietuva yra išdidi maža valstybė. „Ji viena iš paskutiniųjų priėmė krikščionybę, bet pirmoji iš sovietinių respublikų 1990 metais paskelbė nepriklausomybę, o 2006 metais Eurovizijoje uždainavo, kad yra nugalėtoja, nepaisant to, jog nieko nelaimėjo ir iki pergalės buvo dar toli.“

„Lithuania in your pocket“ tvirtina, kad Lietuva bus viena iš pirmųjų šalių, kurios išnyks ištirpus ledynams, nes yra lygumų kraštas su daug ežerų ir upių. Leidinys ramina, kad šioje Baltijos valstybėje nėra nei grėsmingų gyvačių, nei krokodilų, nei meškų ar kitokių padarų, kurie norėtų jus nužudyti, bet čia garbinamos pavojingosios bitės, o iš jų medaus verdamas alus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma gide, Lietuvoje yra daug miškų ir nedidelių kaimelių - žmonės jaučia ryšį su gamta, tačiau šis ryšys didžiuosiuose miestuose beveik išnykęs. Teigiama, kad lietuviai labai gerai žaidžia krepšinį, mėgsta emigruoti ir daryti puikius vaikus. Štai keletas iš lietuvių emigrantų vaikų - Supermenas (tiksliau, vienas iš jo kūrėjų Jeery‘is Siegalas), Misteris Magu (jo balso savininkas Jimas Backus), Kiškis Kvanka (jį įgarsino Melas Blancas), taip pat 20-ojo amžiaus viduryje JAV vaidinę komikai Three Stooges (jų tėvai buvo iš Kauno ir Vilniaus).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iš Lietuvos kilo ir aktoriai Charlesas Bronsonas, Johnas Candy‘is, režisierius Robertas Zemeckis.

„Lithuania in your pocket“ išvada - Lietuva yra keista, bet įdomi šalis, kurią malonu aplankyti. Sostinėje Vilniuje rekomenduojama apsilankyti rugsėjo viduryje, kurį lietuviai nežinia kodėl vadina „bobų vasara“.

Gintaro, sūrio ir alaus šalis

Kitose kelionių agentūrų puslapiuose Lietuva trumpai pristatoma kaip Rytų Europoje besislepianti gintaro, sūrio, alaus ir viduramžių legendų šalis, turtinga kultūrinių objektų, kadaise kartu su Lenkija turėjusi imperiją nuo Baltijos iki Juodosios jūros.

REKLAMA

Žvilgtelėti į Lietuvos praeitį siūloma muziejuose ir pilyse, nepamirštant muzikos festivalių ir teatrų.

Sostinėje Vilniuje giriamas didžiausias Rytų Europoje ir „Naująja Praha“ tituluojamas baroko stiliaus senamiestis. Antrasis pagal dydį Lietuvos miestas - Kaunas - rekomenduojamas dėl patrauklaus senamiesčio ir keleto unikalių muziejų, o Klaipėda, nepaisant atkurto senamiesčio, įvardijama kaip stotelė į Kuršių neriją.

Kaip labiausiai dėmesio vertos vietos pateikiami Genocido aukų muziejus, Kryžių kalnas, Grūto parkas, Vilniaus senamiestis, Aušros vartai, M. K. Čiurlionio muziejus ir Trakai.

REKLAMA

Taip pat siūloma aplankyti poilsio centrus Druskininkuose, Palangoje ir Kuršių nerijoje.

Kuršių nerija - tarp geriausių Europoje

Viena iš dažniausiai užsienio kelionių agentūrų rekomenduojamų aplankyti Lietuvos vietų - Kuršių nerija - šią vasarą ypatingo dėmesio sulaukė iš britų dienraščio „The Guardian“.

Britai sudarė 10-ties geriausių Europos paplūdimių sąrašą, kuriame antrąją vietą skyrė Kuršių nerijai.

Kaip rašė „The Guardian“, siauras į Baltijos jūrą baksnojantis sausumos pirštas yra vienas iš netikėčiausių Europos paplūdimių atradimų. „Pasiekiamas keltu per 10 minučių iš Klaipėdos uosto, šis kopų ir spygliuočių pusiasalis, kuriame klajoja vilkai ir briedžiai, daugelio užsienio turistų yra vis dar neatrastas.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dienraštis siūlė Nidoje išsinuomoti dviratį ir važiuojant pakrante pačiam susirasti tobulą auksinio smėlio paplūdimio dalį. „Vasarą jūra čia pakankamai rami ir šilta, o saulė leidžiasi gana vėlai.“

Pavargusiems nuo paplūdimio rekomenduota apsilankyti gintaro parduotuvėse, paragauti lietuviškų šaltibarščių, keptų ungurių ar silkės, koldūnų su grietine.

Kuršių nerija britų geriausių Europos paplūdimių sąraše nusileido tik garsiausiam Ispanijos Ibisos salos Kala den Serai paplūdimiui.

Parengė Mindaugas Valančius

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų