REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pramogų pasaulyje žinomo prodiuserio Artūro Povilaičio ir Tel Avive gyvenančios miuziklų žvaigždės Limor Shapiros meilės istorija dar kartą įrodo, kad šiais laikais nei sienos, nei tautybė ar religija nėra kliūtis dviejų žmonių jausmams.

REKLAMA
REKLAMA

Prieš pusantrų metų Vilniuje Valentino dieną dovanotas balto aukso sužadėtuvių žiedas su deimančiukais dainininkei tapo meilės ir ištikimybės įrodymu. Tačiau vestuvių, atrodo, dar teks palaukti, nes pora niekaip neapsisprendžia, kur sukti šeimos lizdelį.

REKLAMA

Verslininkas ir dainininkė, kuri sėkmingai koncertuoja įvairiose pasaulio šalyse, dalyvauja muzikiniuose projektuose ir filmuojasi, nenori atsisakyti savo mėgstamos veiklos. Juk santuoka - dalykas rimtas. Tad abu nusprendė dar kiek palaukti, nes šeima ir būsimi vaikai turi turėti vienus namus.

Kol kas neišspręsta problema

Kada vestuvės? Nuo šio klausimo porai sunku pabėgti. Jį užduoda daug kas iš draugų, bičiulių, kurių Artūras ir Limor turi ir Lietuvoje, ir Izraelyje. Tik giminės mažiau klausinėja, nes žino, kaip sunku porai apsispręsti, kur gyventi. Kitų kliūčių, atrodytų, nėra. Pasak pašnekovo, jų santuokai kliūčių nėra. Jam priimti judaizmo tikėjimo nereikės, nes Izraelyje gyvenantys merginos tėvai nėra religingi, tad abiem būtų priimtina civilinė santuoka bet kurioje šalyje. Pagrindinis kol kas porai neišsprendžiamas klausimas - kur būtų jų tikrieji namai: Vilniuje, Tel Avive ar kur nors pusiaukelėje. Beje, galvojama ir apie trečią variantą.

REKLAMA
REKLAMA

Artūras (bent jau kol kas) iš Vilniaus negali išvykti, nes įsibėgėjusi veikla prodiuserių firmoje „Pavloff Entertainment“. Šiuo metu A.Povilaitis be kitų projektų dar dalyvauja kuriant naują lietuvišką nuotykių filmą „5 dienų avantiūra“. O L.Shapirai, kuri Tel Avivo universitete yra baigusi solinio dainavimo ir aktorystės specialybę, paskui penkerius metus dirbusi Niujorko Brodvėjaus teatre ir kūrusi pagrindinius vaidmenis garsiuosiuose miuzikluose, grįžusiai į gimtinę darbų niekada netrūko. Įdomu tai, kad dainininkė ir aktorė yra įgarsinusi nemažai populiarių animacinių filmų. Šiuo metu ji taip pat labai užsiėmusi, daug koncertuoja, filmuojasi olandų meniniame filme ir kt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vasarą Limor rado laiko ir trumpam poilsiui Lietuvoje. Pasirodo, dainininkė mėgsta žvejoti, būti gamtoje, važinėti dviračiu ir... bendrauti su vaikais. Limor iš karto rado bendrą kalbą su Artūro sūnumi ir dukra, o Tel Avive ji dievina susitikimus su savo ištekėjusių dviejų seserų vaikais.

„Būdamas šalia jos jauti, kad gali padaryti geriau, atrandi savyje vidinės energijos. Jos maksimalizmas ir ryžtas užkrečia. Jai nėra žodžio „negalima“. Ji - namų žmogus, puiki šeimininkė, nuostabiai ruošia maistą ir myli vaikus. Ji man reikalinga kaip oras“, - nuoširdžiai prisipažino A.Povilaitis. Šių dviejų gražių žmonių meilės istorija ko gero verta romano ar kino scenarijaus.

REKLAMA

Lemtingas koncertas

Tai įvyko beveik prieš pustrečių metų. Artūras ir Limor pamatė vienas kitą sostinės „Siemens“ arenoje vykusiame koncerte, kurį surengė Izraelio ambasada Lietuvoje šios šalies Nepriklausomybės dienos proga. Tiksliau, Artūras pirmiausia išgirdo puikų Limor balsą, o paskui po koncerto surengtose vaišėse ir užkalbino. Po kelių dienų jau ambasadoje vykusiame oficialiame priėmime juodu susitiko dar kartą. Tuomet užsimezgė ilgesnis pokalbis. Juodu pasidomėjo, kas ką veikia, o žavioji viešnia dar panoro pamatyti Vilnių ir aplankyti žymesnes Lietuvos vietas. Prodiuserio veikla ir renginių organizavimu užsiimantis Artūras iš karto sumojo, kad pažintis gali būti ir naudinga, nes žinomą miuziklų atlikėją galėtų išgirsti platesnė publika. Iš Vilniaus dainininkė išvyko koncertuoti į Rygą, o Artūras jau kitą dieną gavo į mobilųjį telefoną žinutę: „Jeigu turi laiko, atvyk!“

REKLAMA

Susitiko naujieji pažįstami prieš koncertą, išgėrė kavos, pabendravo. O štai per koncertą, dainuodama trečią dainą, L.Shapira nulipo nuo scenos ir vaikščiojo po salę. „Sėdėjau pačiame salės gale ir visai nesitikėjau, kad ji prie manęs prieis... Ji priėjo, padavė man ranką ir švelniai ją spustelėjo. Tada ir pajutau, kad per kūną tarsi žaibas trenkė“, - šypsojosi prisiminęs jaudinantį momentą vyras. Po koncerto juodu vėl susitiko, tačiau bendravimas buvo jau kitoks. Abu papasakojo daugiau apie save. Paaiškėjo, kad Limor seneliai iš Lietuvos. Iš tėvo pusės visa giminė - buvę kauniečiai, senelis - pirmojo žydų teatro Lietuvoje įkūrėjas. Mamos tėvai - iš Vilniaus. Artūras prisipažino, kad yra išsiskyręs su žmona ir turi du vaikus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasidavė dainininkės žavesiui

Artūras kitą dieną grįžo į Vilnių, nes turėjo darbų, o dainininkė dar kelioms dienoms pasiliko Latvijoje. Iš Rygos naujoji draugė paskambino ir sakė, kad nutarė tas kelias dienas praleisti Lietuvoje, nes nori pamatyti Kauną, nuvykti į Palangą, kurią jos seneliai labai mėgo. Taigi Artūras vėl lėkė savo automobiliu į Rygą ir, atsivežęs į Lietuvą, vykdė jos pageidavimus.

„Toje kelionėje mes dar labiau susidraugavome. Žavėjausi ne tik jos grožiu, bet ir paprastumu. Patiko jos maksimalizmas, noras kuo daugiau pamatyti, aplankyti vietas, kur gyveno jos protėviai. Turėjome labai daug šnekos ir daugeliu atvejų

mūsų požiūriai sutapo. Ji susidomėjo mano vaikais ir net padėkojo, kad nenuslėpiau nuo jos, jog buvau vedęs“, - sakė Artūras apgailestaudamas, kad to negalėjo papasakoti pati Limor. Dainininkė, rugpjūčio pabaigoje koncertavusi projekto „Nedelsk!“ pabaigtuvių vakarėlyje, kurio vedėjas buvo Artūras, po kelių dienų išvyko koncertuoti į Austriją. Paskui ji grįžo į Tel Avivą, kur pradės repetuoti čia statomame dar viename kompozitoriaus Lloydo Weberio miuzikle.

REKLAMA

Artūras prisipažino palyginti lengvai pasidavęs Limor žavesiui. Beje, po skyrybų prodiuseris ir įvairių renginių organizatorius buvo paniręs į darbus nutaręs, kad neskubės prisirišti prie jokios kitos moters ir pagyvens laisvą viengungio gyvenimą. Tačiau likimas patvarkė kitaip.

Svetingas sutikimas Izraelyje

Dainininkė grįžo į tėvynę, tačiau neilgai trukus pakvietė Artūrą į Tel Avivą, kuriame ji gyvena erdviame skoningai apstatytame bute. Kol kas viena... Tame pačiame mieste gyvena ir L.Shapiros tėvai. Dainininkės mama Etya, buvusi talentinga pianistė, vėliau baigusi medicinos mokslus, dabar yra gydytoja onkologė. Tėvas Amosas Shapira - Tel Avivo universiteto Teisės fakulteto dekanas.

REKLAMA

Svečias iš Vilniaus turėjo progą ne tik pamatyti egzotiškos šalies įžymybes, aplankyti Jeruzalę ir kitas biblines vietas, bet ir susitikti su dainininkės tėvais. Artūras teigė, kad Limor giminės jį sutiko kaip savą ir seniai lauktą svečią ir labai džiaugiasi dukros pasirinkimu. Vilnietis tapo tarsi pokario metais nutrūkusia gija, siejančia Shapirų giminę su Lietuva, todėl jaučia ypatingą atsakomybę.

O Artūras kilęs iš muzikų šeimos: tėvas (jau miręs) Romualdas Povilaitis grojo klasikiniais mušamaisiais, mama - vaikų darželio muzikos mokytoja, o brolis Žeraldas - kompozitorius ir muzikos prodiuseris. Tad vilnietiškajai pusei Limor labai tiko ir patiko. „Mūsų abiejų tėvai tvirtų moralinių pažiūrų, todėl mūsų ryšys be įsipareigojimų paprasčiausiai negalėjo ilgai tęstis“, - aiškina A.Povilaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasipiršo per Valentino dieną

2006 m. spalį A.Povilaičio firma suorganizavo pirmuosius solinius Limor koncertus Lietuvoje ir Latvijoje. Šie regionai nebuvo jos koncertinėje biografijoje. Pasitinkant 2007-uosius Šv.Kristoforo orkestro vadovas Donatas Katkus pakvietė Limor dainuoti keliuose naujamečiuose koncertuose. Tad Vilnius dainininkei nuo tada tapo artimu ir savu miestu. Beje, ji kelias dienas praleido ir su TV3 realybės šou „Dangus 2“ dalyviais. Miuziklų žvaigždė išsirinko Marių Petrauską, su kuriuo dainavo duetu.

Pasipiršo Artūras dainininkei per Valentino dieną, kai ji gal ketvirtą kartą buvo atvykusi į Vilnių. Artūras jau buvo apsisprendęs, kad tą meilės istoriją reikia įprasminti. Vyras pajuto, kad Limor - jo tolesnio gyvenimo moteris. „Norėjau žinoti, kad po pasaulį daug gastroliuojanti mylimoji, nors ir matomės nedažnai, priklausytų tik man, - neslėpė savo jausmų vyras. - Pati tinkamiausia pasipiršti buvo Valentino diena“.

REKLAMA

Scenarijų tam vakarui A.Povilaitis buvo parengęs iš anksto. Limor jis pakvietė į netoli Vilniaus rotušės esantį restoraną. Beje, tą patį, kuriame jau kartą buvo vakarieniavę, kai dainininkė surengė Vilniuje pirmąjį solinį koncertą. Tuomet kartu atvažiavo ir jos mama, o Artūras atsivedė savo mamą. Taigi Valentino diena buvo labai palanki malonioms staigmenoms.

Po šalto patiekalo padavėjas atnešė damai dailų vokelį, kuriame buvo palinkėjimas: „Valentino dieną padarykite ką nors malonaus savo artimam žmogui“. Jį perskaičiusi Limor nusišypsojo, nes pamanė, kad tokios staigmenos skirtos visoms dailiosios lyties atstovėms. Po antrojo patiekalo situacija pasikartojo. Tik laiškelyje buvo žodžiai: „Žemėje laimės toli ieškoti nereikia, nes ji dažnai yra šalia“. Tai perskaičiusi dainininkė apsidairė ir pamatė, kad laiškelius neša tik jai vienai. O štai po deserto gavo dar vieną laiškelį, kuriame buvo parašyta tiesiai: „Ar sutinki tekėti už žmogaus, kuris sėdi priešais“. Tada Artūras ištraukė žiedą ir užmovė ant piršto apstulbusiai mylimajai.



Parengta pagal „Respublikos“ priedą „Julius“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų