REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sunegalavęs kardinolas Audrys Juozas Bačkis jau išleistas iš ligoninės. Aukščiausią mūsų šalies Katalikų Bažnyčios hierarchą Vilniaus arkivyskupijos kurijoje esančiuose apartamentuose slaugo vienuolės.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus arkivyskupas metropolitas A.J.Bačkis blogai pasijuto praėjusią savaitę. Kelias dienas negalavęs kardinolas galiausiai atsidūrė medikų rankose. Vilniaus Universiteto ligoninės Santariškių klinikų medikai nustatė, kad sutriko jo širdies veikla. A.J.Bačkis buvo paguldytas į klinikų Reanimacijos ir intensyvios terapijos skyrių, kur kardinolo širdies veikla buvo atstatyta elektrošoku.

REKLAMA

Kelias dienas ligoninėje praleidęs A.J.Bačkis jau grįžo namo.

Patarė daugiau ilsėtis

Vilniaus arkivyskupijos kurijos sekretorė sesuo Aldona Dalgėdaitė LŽ pasakojo, kad kardinolas jaučiasi gerai ir džiaugiasi grįžęs į įprastą aplinką. „Jis kaip visada labai ramus. Kardinolas labai dėkingas jį gydžiusiems ir prižiūrėjusiems medikams“, - pasakojo vienuolė.

Išlydėdami A.J.Bačkį iš ligoninės gydytojai ne tik išrašė jam širdies darbą reguliuojančių vaistų, bet ir patarė kuo daugiau ilsėtis bei vengti streso. „Gydytojai sakė, kad svarbiausias dalykas kardinolui sveikstant - ramybė, poilsis ir tinkamas gydymas“, - pabrėžė A.Dalgėdaitė. Kurijoje Jo Eminencijos sveikata ir priežiūra rūpinasi greta gyvenančios vienuolės.

REKLAMA
REKLAMA

Negali be veiklos

Reanimacijoje gydytas kardinolas jau planuoja būsimus darbus. Darbštumu garsėjančiam Bažnyčios hierarchui, anot A.Dalgėdaitės, nelengva laikytis gydytojų nurodymų ir nusėdėti be veiklos. „Dėl to jam tikrai labai sunku. Kardinolas - pareigos žmogus ir kai reikia atlikti kokius nors darbus, jis tai daro negailėdamas savęs“, - aiškino sesuo.

Anot jos, net ir negaluodamas A.J.Bačkis stengiasi neatsitraukti nuo Bažnyčios reikalų. Kardinolas skubiausius klausimus derina telefonu. A.Dalgėdaitė tikisi, kad Vilniaus arkivyskupas metropolitas jau kitą savaitę galės pasirodyti viešumoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pavojingi sutrikimai

„Lietuvos žinių“ kalbintas kardiologas Pranas Šerpytis tikino, kad širdies ritmo sutrikimai - labai pavojingi, todėl turi būti atidžiai ištirti ir gydomi. Tokį negalavimą, pasak kardiologo, gali sukelti daugybė priežasčių: paveldimumas, įgimti dalykai, hipertenzija, širdies nepakankamumas ir ydos. Prie širdies ritmo sutrikimų taip pat gali prisidėti nuovargis, stresas.

Gydyti širdies ritmo sutrikimus paprastai rekomenduojama atidžiau sureguliuojant darbo ir poilsio režimą, vartojant gydytojo paskirtus medikamentus. Kartais šiam negalavimui įveikti gali prireikti ir operacijos.

REKLAMA

Prieš kurį laiką dėl širdies ritmo sutrikimo į ligoninę Santariškėse buvo patekęs prezidentas Valdas Adamkus. Medikai tuomet teigė, jog negalavimo priežastimi galėjo būti nuovargis ir stresas. Šalies vadovui tąkart buvo implantuotas širdies stimuliatorius, kuris turi jį saugoti nuo panašių negalavimų.

Roberta Tracevičiūtė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų