REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Norvegijos premjeras Jensas Stoltenbergas po Seimo rinkimų Lietuvos Ministro Pirmininko poste tikisi matyti Gediminą Kirkilą.

REKLAMA
REKLAMA

Tai jis pareiškė sveikindamas šeštadienį  į „Siemens Areną“ susirinkusius LSDP Konferencijos dalyvius. Palinkėjęs sėkmės Lietuvos socialdemokratų partijai būsimuose Seimo rinkimuose Norvegijos Premjeras pridūrė, kad ir kitoje kadencijoje Ministro Pirmininko poste norėtų matyti Gediminą Kirkilą.

REKLAMA

„Ryšiai tarp mūsų dviejų valstybių ir mūsų partijų yra be galo stiprūs, - sakė jis. - Lietuva bendradarbiauja su Norvegija gynybos srityje, taip pat auga prekyba, kadangi esame Europos prekybos zonos nariai. Auga ir Šiaurės šalių bei Baltijos valstybių bendradarbiavimas“.

Norvegijos premjeras pabrėžė, kad šių dienų pasaulyje yra ypač reikalingos demokratinės vertybės, kuriomis remiasi socialdemokratų partija. „Turėtume siekti, kad būtų bendradarbiavimas, o ne konfliktai, stabilumas ir augimas, o ne skurdas, demokratija, o ne asmeniniai interesai, - teigė J. Stoltenberg. - Svarbiausių šių dienų problemų, tokių kaip skurdas ir klimato kaita, nebūtų įmanoma išspręsti be mūsų propaguojamų vertybių“.

REKLAMA
REKLAMA

Norvegijos premjeras pasveikino Lietuvos socialdemokratų partiją pasiekus puikius rezultatus stiprinant ekonominį augimą, gerinant viešąsias paslaugas, o taip pat pasidžiaugė, kad Lietuvoje socialdemokratų partija yra didelė ir stipri.

Norvegijos premjero kalbos, pasakytos LSDP Konferencijoje Vilniuje 2008-09-06, vertimas:

„Bičiuliai, Jūsų ekscelencijos, brangūs socialdemokratai,

man šiandien labai malonu dalyvauti čia su Jumis šioje svarbioje konferencijoje. Norėčiau pabrėžti, kad ryšiai tarp mūsų dviejų valstybių ir mūsų partijų yra be galo stiprūs. Lietuva bendradarbiauja su Norvegija gynybos srityje, taip pat auga prekyba, kadangi esame Europos prekybos zonos nariai. Auga ir Šiaurės šalių bei Baltijos valstybių bendradarbiavimas. Norvegijos ir Lietuvos socialdemokratai bendradarbiauja, dirbdami savo šalyse, taip pat Europos socialistų partijoje.  Mes taip pat stengiamės kartu skleisti bendras vertybes, kurios mums yra svarbiausios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendradarbiaujame ir asmeniniu lygmeniu: aš su premjeru Gediminu Kirkilu buvome susitikę ir Londone balandžio menesį aptarti svarbiausius klausimus, kurie iškils XXI a. Šiame globalizaciją patiriančiame pasaulyje susiduriame su daugybe svarbių klausimų ir problemų, tokių kaip klimato kaita ar skurdas, tačiau kartu randame ir priemonių nuolatiniam valstybės vystymuisi, kelti žmonių gerovę, todėl demokratinės vertybės, tokios kaip laisvė ir solidarumas, yra ypač reikalingos šių dienų pasaulyje, ir mes, būdami socialdemokratai, turėtume jomis remtis, siekdami ekonominio augimo ir gerovės ne tik keliems išrinktiesiems, bet visiems piliečiams. Rinkos analitikai ir politikai turi bendradarbiauti tam, kad būtų užtikrinta socialinė gerovė visiems, taip pat stabilumas ir prieinamas švietimas.

REKLAMA

Lietuva patyrė ir džiaugėsi stipriu ekonominiu augimu, taip pat didėjančia gerove ir geresnėmis viešosiomis paslaugomis, todėl nuoširdžiai sveikinu socialdemokratų partiją, pasiekus tokių puikių rezultatų. Lietuvai, Lietuvos žmonėms labai svarbu, kad socialdemokratų partija yra tokia didelė ir stipri ir kad Ministras Pirmininkas taip pat yra iš socialdemokratų partijos. Socialdemokratų vertybės yra labai svarbios mūsų visų valstybėms. Jeigu visas pasaulis remtųsi tokiomis vertybėmis, jis būtų saugesnis ir malonesnis.

Turėtume siekti, kad būtų bendradarbiavimas, o ne konfliktai, stabilumas ir augimas, o ne skurdas, demokratija, o ne asmeniniai interesai. Svarbiausių šių dienų problemų, tokių kaip skurdas ir klimato kaita, nebūtų įmanoma išspręsti be mūsų propaguojamų vertybių. Šie svarbiausi klausimai gali būti išspręsti, remiantis socialdemokratinėmis vertybėmis tiek Lietuvoje, tiek Norvegijoje, tiek visame pasaulyje. Todėl linkiu sėkmės socialdemokratų partijai Lietuvoje būsimuose rinkimuose ir tikrai tikiuosi, kad savo draugą, bičiulį Gediminą Kirkilą, ir kitą kadenciją matysiu Ministro Pirmininko poste.

Ačiū visiems už dėmesį ir sėkmės!“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų