REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratai dėkoja LLRI už gerą programos vertinimą

Žiniasklaidoje paskelbtas Lietuvos laisvosios rinkos instituto (LLRI) socialdemokratų partijos rinkimų programos vertinimas įrodo, jog socialdemokratai parengė tikrai kairiąją, socialdemokratinę programą.

REKLAMA
REKLAMA

Rašydami neigiamą pažymį socialdemokratų siūlomai mokesčių reformai, įvedant progresinius mokesčius ir fizinių asmenų turto mokestį, LLRI apologetai netiesiogiai pripažįsta, jog LSDP rinkimų programa yra socialiai orientuota ir skirta iš darbo pajamų gyvenantiems žmonėms.

REKLAMA

Neseniai Lietuvos banko Ekonomikos departamento direktorius R. Kuodis socialdemokratų siekį įvesti progresinius mokesčius taip pat pavadino rinkimų triuku. Tai labai panašu į susirūpinimą nuosava kišene. Suprantama, vadinamieji ekspertai, per mėnesį uždirbantys dešimt, dvidešimt ar daugiau tūkstančių litų, ir mokės didesnius mokesčius. Tuo tarpu mažai uždirbantys į rankas gaus žymiai daugiau pajamų. Tai ir yra socialdemokratų siekis.

REKLAMA
REKLAMA

Įvesti progresinius mokesčius ir turto mokestį skatina gera klestinčių Vakarų valstybių patirtis. Lietuvos socialdemokratai taip pat siekia per valstybės biudžetą perskirstyti žymiai didesnę bendrojo vidaus produkto dalį. Tai leistų daugiau lėšų skirti socialinėms programoms, švietimui, sveikatos apsaugai.

Neseniai Lietuvoje viešėjęs Norvegijos premjeras Jensas Stoltenbergas nustebo, kad  Lietuvoje iki šiol nėra progresinių mokesčių. „Keista, kad iš viso diskutuojama apie tai, ką seniai pripažino ir įvertino progresyvios, kultūringos valstybės“,- sakė Jensas Stoltenbergas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų