REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuviai neabejingi saviškių skausmui – tai dar kartą įrodė trečiadienio vakarą Vilniaus rotušėje vykęs labdaros aukcionas, skirtas padėti vėžiu sergantiems vaikams. Net aštuoniolikos žinomų žmonių ir profesionalių dailininkų sukurtų lėlių savo grožiu ir puošnumu bandė iškovoti papildomų pinigų mažiesiems ligoniukams, rašo „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Mažojo Princo ir Deborytės išleistuvės


Kiekvienais metais pasaulyje nuo vėžio miršta apie 100 tūkst. vaikų. Tai - 250 vaikų kasdien, arba 10 vaikų kas valandą. Lietuvoje nuo vėžio kiekvieną mėnesį miršta du vaikai.

REKLAMA

Tarptautinis kultūros ir meno centras pakvietė žinomus žmones dalyvauti paramos projekte, kuriame jie drauge su šios srities profesionalais kūrė nepakartojamas autorines lėles, skirtas labdaros aukcionui. Tarp kūrėjų buvo ir aukciono vedėjai aktoriai Eglė Jackaitė ir Marius Jampolskis. Beje, jų lėlės buvo parduotos iškart. M.Jampolskio ir Sašos Petrovos (Rusija) lėlė vardu Mažuoju Princu. Aktorius sakė, kad šią lėlę tikrai verta įsigyti: „Jis žino, ką reiškia prisijaukinti, ką reiškia jausti atsakomybę. Jis jaučia atsakomybę savo rožei“.

REKLAMA
REKLAMA

E.Jackaitė, vos pamačiusi savo ir Anos Salvador (Olandija) kurtą Deborytę, iškart pagrasino, kad pirkėjai suskubtų, mat kitaip šią lėlę ji įsigysianti pati. „Šios lėlytės liūdnos akys, bet sakoma, kad tik liūdesys - sielos džiaugsmas. Be to, ji laiko širdelę, kurios vienoje pusėje užrašyta „Meilė ir šviesa“, o kitoje – „Meilei pakanka meilės“, - pasakojo E.Jackaitė. Gal kaip tik dėl šių užrašų Deborytę ir nusipirko aktorės širdies draugas Karolis Malinauskas.

Brangiausia – L.Donskio lėlė

Ne mažiau įspūdinga buvo ir aktorės Nijolės Narmontaitės bei Vitos Kiseliūnienės kurta mažoji Džiugena, pavadinta taip todėl, kad turėjo būti panaši į Pepę Ilgakojinę. O Artūro ir Agnės Zuokų bei Irinos Goriunovos (Rusija) kurtą lėlę nusipirko pats jos autorius A.Zuokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pradinė visų lėlių kainų buvo 3500 litų, tačiau jau lakričio mėnesį vyksiančiame aukcione šios kainos gerokai pakils. Vis dėlto ir šį kartą atsirado dirbinių, dėl kurių nebuvo pagailėta nei azarto, nei pinigų. Pati sėkmingiausia pasirodė besanti filosofo Leonido Donskio ir Jūratės Jasevičienės kurta lėlė, dėl kurios užvirė išties nuožmi kova. Galiausiai lėlė atiteko Dovilei Tonkūnaitei, už kūrinį paklojusiai net 5500 litų.

Parduota pusė aukcione buvusių lėlių


„Lėlę pirkau, nes norėjau padėti vėžiu sergantiems vaikams. Taip pat todėl, kad prie jos prisidėjo L.Donskis, kurį labai gerbiu. Žinodama, kad tai jo kurta lėlė, galėsiu vis į ją pasižiūrėti. Be to, autoriaus darbas yra tikrai unikalus. Lėlė man iš karto krito į akis. Labai gražiai padaryta“, - nusišypsojo D.Tonkūnaitė.

REKLAMA

Kita lėlė, kurios kaina pakilo iki 4100 litų, - Vytauto V.Landsbergio ir Tinos Kamerbeek (Olandija) autorinis darbas. Na, o iš viso aukcione parduota lygiai pusė lėlyčių. Kai kurios pirkėjų prašymu buvo pakartotinai gražintos ant "prekystalio" ir nupirktos. Tarp jų kūrėjų buvo tokie žmonės, kaip Latvijos dainininkė Laima Vaikulė, lietuviai Alina Orlova, Eglė Špokaitė, Juozas Statkevičius, Jurijus Smoriginas, Leonardas Pobedonoscevas, Žilvinas Grigaitis, Kazimiera Prunskienė ir kiti.

Rasa Velijevaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų