REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Holivudo aktorius Bradas Pittas paaukojo 100 tūkst. dolerių kovai su vadinamuoju „Projektu 8“, kuriuo siekiama Kalifornijoje vėl uždrausti vienos lyties asmenų santuokas.

REKLAMA
REKLAMA

„Niekas neturi teisės reguliuoti kitų žmonių asmeninio gyvenimo, net jei jis ir yra kitoks nei jų ir kažkam nepatinka. Kiekvienas gali gyventi, kaip jis nori, su sąlyga, kad nekenks aplinkiniams. Kadangi Amerikoje diskriminacijos neturi būti, aš kovosiu prie šį įstatymo projektą“, - pareiškė 44 metų aktorius.

REKLAMA

Daugelis teigiamai įvertino aktyvią Brado poziciją šiuo klausimu, o politikas Chadas Griffinas, kuris koordinuoja šou verslo atstovų kovą su šiuo draudimu, pasakė: „Mes tikimės, kad ir kitos žvaigždės paseks Pitto pavyzdžiu ir palaikys seksualines mažumas. Tokiu būdu jie ne tik apgintų konkrečios žmonių grupės interesus, bet ir padėtų kiekvienai būsimai šeimai“.

Žinoma, Bradas gali drąsiai ginti gėjų teises, nes tikimybė, kad kas nors tiek daug moterų turėjusį vyrą ir 6 vaikų tėvą apkaltins priklausymu seksualinėms mažumoms, labai menka.

REKLAMA
REKLAMA

Vienos lyties asmenų santuokos Kalifornijoje buvo uždraustos 2000 metais, tačiau neseniai šis draudimas buvo atšauktas. Dabar valdžia, parengusi vadinamąjį „Projektą 8“ siekia vėl uždrausti gėjų ir lesbiečių tuoktuves, kadangi Aukščiausiasis Kalifornijos teismas gegužės mėnesį pripažino, kad šio įstatymo atšaukimas buvo neteisėtas.

Pastarosiomis savaitėmis vienos lyties asmenų santuokų šalininkų fondą pasiekė dešimtys tūkstančių dolerių, tačiau nemažiau pinigų surinko ir šio draudimo šalininkai.



Šaltinis: „Just Jared“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų