REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į „Muzikos akademiją“ renkasi visas dainuojantis taboras

Žaviosios čigonaitės Rožės pasirodymus scenoje stebi ir jos gražuolė sesuo – Italijoje prabangius drabužius reklamuojantis fotomodelis.

REKLAMA
REKLAMA

Į sostinės „Forum palace“ rūmus, kur vyksta LNK „Muzikos akademijos“ koncertai, pirmieji pradeda rinktis Rožės artimieji: mama, tėvas, vyras, pusbroliai, pusseserės, tetos, dėdės ir kiti giminaičiai – apie dvidešimt žmonių rezervavo penkis stalelius. Joks kitas „Muzikos akademijos“ dalyvis tokios plačios giminės koncerte nesulaukia.

REKLAMA

„O kaip gi? Juk reikia palaikyti savus! Ateiname kiekvieną savaitę. Tik šiandien Svetlanos tėtis negalėjo, bet kitą kartą, sakė, būtinai apsilankys“, - sako Rožės (Svetlanos) mama Marina. Į akis krenta tai, jog moterys sėda atskirai, tolėliau nuo vyrų. Tokie čigoniški papročiai – merginos ir vaikinai linksminasi atskirai.

Vieningi, drąsūs, draugiški, atlapaširdžiai Rožės giminaičiai koncertuose išsiskiria iš kitų žiūrovų. Jie kelia daugiausiai triukšmo, karščiausiai palaiko savo favoritę – kartu dainuoja, ploja, šaukia, mosuoja plakatais.

REKLAMA
REKLAMA

„Ei, broli, parodyk, kaip išėjo nuotrauka“, - pamatęs, kad yra fotografuojamas, sušunka Rožės pusbrolis Andrejus. „O, gerai, tinka...“, - savo atvaizdu lieka patenkintas. Klausiame, ar prie gretimo stalelio, kur sėdi moterys, yra Rožės giminių. Paaiškėja, kad Rožės sesuo gražuolė Luiza – fotomodelis, pozuojanti garsioms Europos fotosesijoms. „Geras!”, - pasidžiaugiame. „Oi ne, broli, pas mus taip negalima sakyti... „Geras!“ ir panašiai... nepagarbu“, - sudrausmina Andrejus. Merginų ir vaikinų santykiai romų bendruomenėje – griežtai reglamentuoti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Muzikos akademijos“ dalyvė Rožė ir visa jos giminė – ne tie čigonai, apie kuriuos dažnai sklinda žinios dėl narkotikų prekybos, vagiliavimo. „Mes su nusikaltėliais ir narkotikų prekeiviais neturime nieko bendra – nieko nepažįstame iš Kirtimų taboro. Skaudu, kai mus tapatina su žemiausia čigonų klase“, - pasakoja ponia Marina.

Pati Rožės mama Marina – lenkė, o jos vyras čigonas. Šeima užaugino dvi dukteris – Rožę, kuriai likimas lėmė sėkmę didžiojoje muzikos scenoje, projekte „Muzikos akademija“, ir Luizą. Luiza tik neseniai ir trumpam grįžo į Lietuvą. Dieviško grožio mergina fotomodeliu dirba ir gyvena Italijoje. „Luizos dukrytė Žasmina jau įprato mane mama vadinti. Savo mamą, vargšiukė, retai mato...“, - pasakoja ponia Marina. O mažoji Žasmina įsikimba mamai į sijoną.

REKLAMA

Luizos nuotraukų, reklamuojančių prestižinius prekių ženklus „Hugo boss“ ir kitus, įvairiuose žurnaluose galima rasti ir Lietuvoje. Į gimtinę ji atvyko pasižiūrėti „Muzikos akademijos“ – juk įdomu, kaip sekasi jaunėlei sesei.

O mums įdomu, kaip ji, pozuodama fotosesijoms užsienyje, laikosi čigoniško papročio nedėvėti trumpų sijonų ir nedemonstruoti seksualumo. „Tradicijų laikausi tik grįžusi pas tėvus, nes gerbiu juos. O Italijoje – visai kitas gyvenimas“, - kukliai šypsosi Luiza.

O štai, Rožės vyras Grigorijus, „Muzikos akademijos“ vedėjo Mindaugo Stasiulio paklaustas, kada Rožę išvysime dėvinčią džinsus, nesišypso. „Niekada“, - atkerta.

Pasibaigus filmavimui Rožės giminės dar ilgai nesiskirsto – laukia prie scenos savo naujai sužibusios žvaigždutės. Juk reikia jai išsakyti kritiką ar pagirti už pasirodymą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų