REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį posėdžiavęs Vyriausybės strateginio planavimo komitetas neapsisprendė, kas turėtų valdyti griūvantį turizmo centrą „Palūšė“ Ignalinos rajone.

REKLAMA
REKLAMA

„Kol kas sprendimas nėra priimtas, nes nebuvo tokio sutarimo, kad visos pusės pritartų vienam sprendimui. Premjeras pasiūlė dar savaitę ieškoti, eiti suartėjimo keliu, kompromiso ieškojimo link“, - po posėdžio ketvirtadienį sakė Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos direktorė Rūta Baškytė.

REKLAMA

Šiuo metu minėtas turizmo centras yra viešoji įstaiga, ją įkūrė Aukštaitijos nacionalinio parko direkcija. Tačiau dėl lėšų stygiaus neatnaujinama bazė griūva, dalis vaizdingoje Ignalinos rajono vietoje stovinčių vasarnamių dėl prastos būklės apskritai nenaudojami.

Diskusija dėl to, kas turėtų rūpintis griūvančia baze vyksta jau keletą metų, tačiau ji vėl suaktyvėjo šią vasarą, kai į Seimo Audito komitetą kreipėsi Ignalinos rajono savivaldybės meras Bronis Ropė. Po jo kreipimosi komitetas nusprendė siūlyti Vyriausybei svarstyti klausimą dėl turizmo centro „Palūšė“ valdomo valstybės turto perdavimo Ignalinos rajono savivaldybei.

REKLAMA
REKLAMA

Dėl šios viešosios įstaigos dalininko teisių perdavimo parengti du Vyriausybės nutarimo projektai. Pagal vieną dalininko teises ketinama perduoti Ignalinos rajono savivaldybei, pagal kitą - Valstybinei saugomų teritorijų tarnybai.

B.Ropė savo ruožtu aiškina, kad teritorijos valdytoju mato savivaldybę, o ne Valstybinei saugomų teritorijų tarnybą. Jis pažymi, kad bazei gaivinti būtina pasitelkti privatų investuotoją - jam pardavus arba išnuomavus žemę.

„R.Baškytė sako, kad Valstybinei saugomų teritorijų tarnyba pirmiausia rūpintųsi viešuoju interesu, pritaikytų bazę edukaciniam, ekologiniam naudojimui, tačiau turistai plūsta, todėl mes manome, kad ten būtų galima pastatyti 3 ar 4 šimtų vietų viešbutį, konferencijų salę, kad ją galima būtų naudoti visus metus. Dabar, kai bazė rūpinasi Aukštaitijos nacionalinio parko direkcija, joje tinkamos ilsėtis tik 100 vietų, nors anksčiau galėdavo priimti 300 žmonių“, -  sakė B.Ropė.

„Dar vienos alternatyvos čia nebuvo įrašyta - kad steigėju būtų Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba, o dalininku galėtų būti ir savivaldybė, ir privatūs investuotojai. Savivaldybė spyriojasi, jie sutiktų tik su tokiu variantu, kad jie vieni būtų (dalininkai – aut.)“, - ketvirtadienio posėdžio rezultatus BNS apibendrino R.Baškytė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų