REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarnybiniu automobiliu tvorelę kliudžiusi ir apie tai policijai nepranešusi Kuršių nerijos nacionalinio parko (KNNP) direktorė Aurelija Stancikienė jokio pažeidimo nepadarė, nusprendė teismas.

REKLAMA
REKLAMA

Vakar Klaipėdos miesto apylinkės teismas nutraukė administracinės teisės pažeidimo bylą, kurioje A. Stancikienė buvo kaltinama pabėgimu iš pačios sukelto eismo įvykio vietos.

REKLAMA

Šių metų birželio 26-ąją Nidoje, Naglių gatvėje, A. Stancikienės vairuojamas tarnybinis visureigis „Subaru Forester“ kliudė KNNP administracijos pastato teritorijos tvorą ir vartus bei nežymiai apgadino automobilio dešinę pusę.

Direktorė policijai apie tai nepranešė ir iš įvykio vietos pasišalino, o apie eismo įvykį teisėsaugininkus informavo avarijos liudininkai žvejai.

Pati A. Stancikienė sakė taip pasielgusi vadovaudamasi Vyriausybės nutarimu, skelbiančiu, jog nuo kovo antrosios apie eismo įvykius, kurių metu žmonės nenukentėjo, policijai pranešti nebūtina. KNNP direktorė teigė laiku apie įvykį pranešusi draudimo kompanijai.

REKLAMA
REKLAMA

Teismas direktorės veiksmuose taip pat neįžvelgė pažeidimo sudėties ir bylą nutraukė.

„Labai džiaugiuosi, galvojau, kad tikrai nubaus. Jau trys posėdžiai dėl šio įvykio prieš tai buvo“, - paskelbus nutartį sakė A. Stancikienė.

Dabar A. Stancikienė svarsto galimybę kreiptis į teismą ir reikalauti policijos pareigūnų atsiprašyti bei paneigti paskleistą informaciją.

Už pasitraukimą iš eismo įvykio vietos vairuotojai baudžiami nuo 3 iki 4 tūkst. litų bauda arba teisės vairuoti atėmimu nuo trejų iki penkerių metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Be to, spalio pabaigoje parko direktorės laukia dar vienas posėdis - ji kaltinama nepaklusimu policijos pareigūnams.

„Po minėto įvykio prie administracijos pastato atvyko policininkai ir ėmė mane stabdyti ranka. Aš paprašiau parodyti tarnybinį pažymėjimą, o jie tai vertina kaip nepaklusimą“, - sakė ji.

Jos manymu, nesiliaujantys teismai ir bandymai primesti tai, ko nepadarė, yra tik spaudimas ir sąskaitų suvedinėjimas.

„Gal net su Neringos savivaldybės žinia. Juk ne kiekvienam vairuotojui dėl tokio eismo įvykio reikia vaikščioti po teismus“, - svarstė A. Stancikienė.

Valdas Pryšmantas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų