REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prie viešbučio „Crowne Plaza“ pagaliau pradedamas statyti naujas kompleksas.

Prabėgus trejiems metams, kai Algirdo Brazausko ir Artūro Zuoko abipusės simpatijos atvėrė kelią statyboms viešbučio „Crowne Plaza“ kieme, pradėti kloti naujo statinio pamatai. Kartu, kaip teigiama, ir naujos socialdemokratų ir „tvarkiečių“ draugystės pagrindai.

REKLAMA
REKLAMA

Prie sostinės viešbučio „Crowne Plaza“, siejamo su buvusio ilgamečio socialdemokratų lyderio A.Brazausko žmona Kristina Brazauskiene, šiomis dienomis pradėti statybos darbai. Sklype M.K.Čiurlionio g. 84 B, kurio detaliojo plano tvirtinimas prieš trejus metus virto skandalu, bendrovės „Draugystės“ viešbučio savininkai stato dar vieną 4-9 aukštų viešbutį.

REKLAMA

Nors detalusis sklypo planas patvirtintas jau seniai, statybų leidimą Vilniaus savivaldybės administracija išdavė vos prieš kelis mėnesius - birželio 11-ąją. Neoficialiai teigiama, jog tai byloja apie tvirtėjančius socialdemokratų ir Rolando Pakso vadovaujamų "tvarkiečių" susitarimus dėl būsimo bendradarbiavimo po rinkimų.

Tokios galimybės neatmetė ir prieš trejus metus atidžiai sklypo M.K.Čiurlionio gatvėje detaliojo plano tvirtinimo peripetijas stebėjęs Seimo narys konservatorius Jurgis Razma. Kaip žinoma, 2005-ųjų vasarą kilo rimtų abejonių, ar skubiai patvirtintas teritorijos prie K.Brazauskienės viešbučio detalusis planas nebuvo tuometinio sostinės mero A.Zuoko padėka premjero pareigas ėjusiam A.Brazauskui. Tada socialdemokratų lyderis išreiškė tvirtą paramą galimos korupcijos skandale minėtam A.Zuokui - nurodė savo partijos kolegoms Vilniaus savivaldybėje nepalaikyti bandymų nuversti merą. Po A.Brazausko kalbos Vilniaus savivaldybė neįtikimai skubiai - per kelias dienas - patvirtino sklypo prie viešbučio „Crowne Plaza“ detalųjį planą ir atvėrė kelią naujoms statyboms.

REKLAMA
REKLAMA

„Kaip matome, precedentas, kad „Draugystės“ reikalai sprendžiami politiniais susitarimais, jau buvo. Neatmesčiau, jog ir šiuo atveju galėjo būti tam tikrų susitarimų tarp „tvarkiečių“ vadovaujamos Vilniaus savivaldybės ir socialdemokratų“, - sakė J.Razma.

Statybų leidimą išdavusios savivaldybės Nuolatinės statybos komisijos vadovas Egidijus Dedūra LŽ tikino, kad treji metai nuo detaliojo plano patvirtinimo iki techninio projekto patvirtinimo - ne toks ilgas laikas. Pasak valdininko, visi sprendimai priimti laikantis nustatytos tvarkos.

Vakar K.Brazauskienė nerado laiko pasikalbėti su LŽ. Vilniaus tarybos narys R.Paksas, dažnai pavadinamas faktiniu sostinės vadovu, tikino nieko negirdėjęs apie išduotą naujo viešbučio statybos leidimą. Paklaustas apie galimą „tvarkiečių“ ir socialdemokratų bendradarbiavimą, jis buvo atviresnis. „Kalbamės su visomis partijomis. Pasirinksime patį geriausią variantą, ką pasikviesti į valdančiąją koaliciją“, - aiškino R.Paksas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų