REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vakar įvyko neregėtas dalykas - didmeninėje rinkoje populiariausio benzino kaina per parą smuko nuo pastarųjų dviejų mėnesių rekordo iki žemiausio taško, praneša „Respublika“.

REKLAMA
REKLAMA

Palyginti su antradienio kaina, per parą 1000 litrų populiariausio benzino atpigo net 260 litŲ. „Mažeikių naftos“ prekybos namų duomenimis, užvakar 1000 litrų A-95 markės benzino kainavo apie 3548,5 lito, vakar - jau 3288,45 lito.

REKLAMA

Nors dyzelino kaina taip pat smuko, toli gražu ne tiek daug (apie 1,5 proc., arba apie 52 Lt/1000 l). Taigi dyzelinas didmeninėje rinkoje vėl gerokai brangesnis už benziną, nors dar užvakar buvo atvirkščiai.

Priešingai nei tuomet, kai skirtumas tarp dyzelino ir populiariausio benzino didmeninėje rinkoje nuolat mažėjo, degalinės į išaugusį skirtumą reagavo akimirksniu. Antradienį neautomatinėse degalinėse litras dyzelino buvo 6-7 centais brangesnis nei A-95 markės benzinas. Vakar šis skirtumas pašoko iki 8 centų.

REKLAMA
REKLAMA

„Mažeikių naftos“ prekybos namų verslo plėtros vadovas Sigitas Zakalskis „Respublikai“ teigė, esą tokie svyravimai - itin retas reiškinys. Esą nuosmukis įvyko dėl įvykių, kurių pagrindinis – „Platts“ agentūros padaryta klaida.

„Pirmadienį „Platts“ indeksas (juo paremta „Mažeikių naftos“ kainodara - aut. past.) neteisingai atspindėjo rinką: rinka krito dėl „Lehman Brothers“ bankroto, o indeksas kilo. Įtariu, kad tai buvo didžiausia klaida „Platts“ istorijoje", - aiškino paŠnekovas. Esą klaidos atitaisymas ir išprovokavo tokį kainos kritimą. Tačiau netrukus, anot S.Zakalskio, pusiausvyra turėtų būti atkurta.

Šarūnas Černiauskas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų