REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baigdamas vizitą Briuselyje premjeras Gediminas Kirkilas susitiko su Europos Parlamento pirmininku Hansu Gertu Potteringu (Hansu Gertu Pioteringu), su kuriuo, be kita ko, aptarė energetinio saugumo klausimus.

REKLAMA
REKLAMA

Premjeras supažindino EP pirmininką su situacija, kuri susidarys Lietuvoje uždarius Ignalinos AE ir išreiškė viltį, kad kartu su ES šalimis bei institucijomis bus rastas sprendimas, pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba. EP pirmininkas pareiškė remiąs ES energetinio saugumo didinimo politiką ir kaip vieną iš pavyzdžių paminėjo energetikos šaltinių importo diversifikavimą.

REKLAMA

G.Kirkilas ir H.G.Potteringas taip pat kalbėjosi apie totalitarinių režimų nusikaltimų įvertinimą ES lygiu. Premjero nuomone, EP deklaracija dėl rugpjūčio 23 dienos paskelbimo Europos stalinizmo ir nacizmo aukų diena yra reikšmingas žingsnis, skatinantis ES valstybes pagerbti abiejų totalitarinių režimų aukas. Lietuvos Vyriausybės vadovo teigimu, komunistinis totalitarinis režimas, pareikalavęs daug aukų ir trukęs net pusę amžiaus rytinėje Europos dalyje, liko tinkamai neįvertintas.

Sustikime aptarta ir politinė situacija Gruzijoje bei ES vaidmuo atstatant Gruzijos teritorinį vientisumą ir infrastruktūrą, taip pat politinė situacija Baltarusijoje, vizų kainų Baltarusijos, Gruzijos, Ukrainos ir Moldovos gyventojams mažinimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų