REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybės biudžeto surinkimui šiemet atsiliekant nuo plano, 2009 metų biudžeto projektą ruošianti Finansų ministerija valdžios įstaigoms sumažino išlaidų limitus ir kitais metais ketina nuo valdininkų išlaidų „nurėžti“ apie 100 mln. litų.

REKLAMA
REKLAMA

Finansų ministras Rimantas Šadžius žada, kad kitąmet nebus peržiūrimas valstybės tarnautojų algos bazinis dydis, kuris šiuo metu yra 490 litų, be to, ketinama išguiti praktiką metų pabaigoje išmokėti premijas - vadinamuosius „tryliktus“ atlyginimus.

REKLAMA

„Kada mes išsiuntinėjome institucijoms kitų metų biudžeto limitus, tai įstaigų išlaikymo išlaidos šiuos limituose visoms, įstaigoms, įskaitant Seimą, Prezidentūrą, buvo sumažintos 5 proc., neįskaitant darbo užmokesčio. Mažinamos išlaidos išlaikymui - pieštukams, einamiesiems remontams, komunalinėms paslaugoms, transportui, skelbimams spaudoje, apie kuriuos garsiai buvo šnekama. Pinigais tai yra beveik 100 mln. litų“, - po susitikimo su prezidentu Valdu Adamkumi sakė finansų ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, valdymo išlaidoms Lietuvoje per metus skiriama daugiau kaip 2 mlrd. litų, iš kurių pusė - mokesčių administravimas ir užsienio reikalai.

„Privalome taupyti. Mes taip pat stengsimės, kad gruodžio mėnesį nebūtų vykdomi nereikalingi viešieji pirkimai. Manau, kad tai jau šįmet reikia pradėti daryti, apriboti tą lėšų išleidimą tik dėl lėšų. Kad ir nedideli pinigai būtų sutaupyti, kitose srityse jie vistiek būtų labai naudingi“, - sakė R.Šadžius.

Finansų ministro teigimu, kasmet yra peržiūrimas valstybės tarnautojų atlyginimų bazinis dydis, tačiau 2009-iems metams norima jį palikti tokį pat - 490 litų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Bazinį dydį mes įšaldysime“, - tvirtino jis.

R.Šadžius neatmetė, kad lėšos bus permetamos į kitas sferas, kuriose jie yra labiau reikalingi: kultūros, socialinių, kitų darbuotojų atlyginimams didinti, galbūt - renovuoti pastatus.

Finansų ministras teigė nepritariantis „trylikto“ atlyginimo išmokėjimui metų pabaigoje.

„Mes dirbame ties labai nelengva problema - ties mechanizmais, kaip būtų galima sutaupyti darbo mokos fondo lėšas biudžetinėje sferoje, sugrąžinti jas į biudžetą“, - tvirtino R.Šadžius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų