REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nors iki šios Seimo kadencijos pabaigos liko mažiau nei mėnuo, o plenariniai posėdžiai vyksta vos kartą per savaitę, parlamentarai neskuba rinktis į darbo vietas - mat turi ir kitų reikalų. Be to, jų teigimu, dalyvauti posėdžiuose jie neprivalo.

REKLAMA
REKLAMA

Blogiau nei mokykloje


Vakar susirinkusi Seimo valdyba sprendė, kaip reikia gerinti parlamentarų lankomumą. Jos nuomone, reikėtų įpareigoti Seimo pirmininką Česlovą Juršėną, kad šis frakcijų vadovams praneštų, jog parlamentarai posėdžiuose dalyvauti privalo. O jei šis pagrūmojimas padėties nepagerins, plenarinius posėdžius žadama rengti du kartus per savaitę.

REKLAMA

„Problema yra ta, kad Seimo nariai neišbūna visos dienos - išeina kiek per anksti. Šitą dalyką mes aptarėme ir pasiūlėme Seimo pirmininkui kreiptis į frakcijas ir paprašyti, kad jų seniūnai sugebėtų užtikrinti normalų tolesnį darbą. Jei parlamentarai nevaikščios į posėdžius, turėsime rinktis du kartus per savaitę“, - „Respublikai“ sakė Seimo valdybos narys Alfredas Pekeliūnas.

Jo kolega Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko pavaduotojas Jonas Juozapaitis taip pat mano, kad parlamentarų drausminimu turėtų užsiimti frakcijų seniūnai. „Pareiga juk yra dalyvauti posėdžiuose. Užvakar vakare posėdyje liko visai mažai žmonių. Mes, Etikos ir procedūrų komisijos nariai, juk nepriversime visų rinktis į posėdžius ir nebausime už tai, kad jie į juos neatėjo. O dalis tai išvis užsiregistruoja ir išeina. Nesąžiningi jie. Pasirodo, mūsų Seimo narių lankomumas baisesnis negu mokinukų. Pareigas turi, o nenori vykdyti. Kam jie eina ir šneka, kaip dirbs, jeigu dabar nedirba?“ - kolegų darbo ypatumais piktinosi J.Juozapaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrauja su rinkėjais

„Respublikai“ pasidomėjus, kuo buvo užsiėmę posėdyje negalėję dalyvauti Seimo nariai, paaiškėjo, kad dalis sunkiai atsimena, ką veikė, o kiti pripažįsta bendravę su rinkėjais arba padėję žmonėms išspręsti jų problemas.

„Vakar vakare? Kažkuo tai buvau užsiėmęs. Įstatymus rašiau, darbus dirbau. Kiekvienas parlamentaras mato darbotvarkę ir jei nenori balsuoti už kokius nors nutarimus, gali nebalsuoti - čia irgi parlamentinio darbo forma“, - kalbėjo Darbo partijos frakcijos seniūno pavaduotojas Kęstutis Daukšys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tėvynės sąjungos frakcijos narė Rasa Juknevičienė pripažino, kad po rytinio plenarinio posėdžio turėjo išskubėti į Kauną - mat ten prie Prisikėlimo bažnyčios jau seniai buvo suplanuotas susitikimas su rinkėjais.

Minėtosios frakcijos seniūnė Irena Degutienė per posėdį sprendė žmonių problemas. „O kodėl vėlavau? Ai, nes turėjau žmogų. Kadangi nesuspėjau nueiti į gyventojų priėmimą, tai čia turėjau gyventoją. Žmogus paralyžiuotas, 47 metų, gulėjo slaugos ligoninėje, po mėnesio buvo išleistas, o į pensionatą jo nepriima, nes pensija per maža. Tai dabar bandau aiškintis su slaugos ligonine, kad žmogui padėčiau“, - pasakojo I.Degutienė.

REKLAMA

Liberalcentristų frakcijos seniūno pavaduotojas Eligijus Masiulis teigia buvęs Seime, bet turėjęs kitų reikalų - tikrinosi elektroninį paštą, o paskui sutiko keletą žmonių ir su jais teko pabendrauti. Frakcijos seniūnas Algis Kašėta teigė per posėdžius buvęs Parlamente, tačiau negalėjo atsakyti, kodėl nebuvo salėje. „Ir kabinete sekiau posėdžio eigą“, - sakė A.Kašėta.

Agnė Vaitasiūtė

„Balsas.lt“ primena, kad konservatorius Kęstutis Čilinskas dar prieš prasidedant sesijai kritikavo Seimo sprendimą rengti posėdžius tik kartą per savaitę. Anot jo, taip yra pažeidžiama Seimo nario priesaika ir Konstitucija. Č. Juršėnas tuomet „Balsui.lt“ sakė, kad dirbant racionaliai užteks ir vienos dienos per savaitę. Ką gi, panašu, kad racionalumo Seime kol kas trūksta.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų