REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

NATO generalinis sekretorius Jaapas de Hoopas Schefferis pareiškė, kad aljansas tęs savo plėtrą nepaisant Rusijos prieštaravimų. Be to, J. de Hoopas Schefferis pareiškė, kad Kremlius neturi jokios teisės vetuoti Gruzijos integracijos į euroatlantinę saugumo struktūrą, rašo „Washington Post“.

REKLAMA
REKLAMA

Išreikšdamas savo paramą Gruzijai, NATO generalinis sekretorius pareiškė, kad „kelias į NATO vis dar yra plačiai atvertas“ ir Rusija negali nutraukti aljanso saitų su buvusiomis sovietinėmis respublikomis į pagalbą pasitelkdama karinę jėgą.

REKLAMA

„NATO plėtros procesas tęsis, tęsis atsargiai, tačiau su aiškiu tikslu – sukurti stabilią, nepadalintą Europą“ – pareiškė J. de Hoopas Schefferis kalbėdamas Tbilisio valstybiniame universitete.

„Jokia kita šalis neturės veto teisės šiame procese. Be to, mes neleisime, kad mūsų tvirti saitai su Gruzija būtų nutraukti išorinės karinės intervencijos bei spaudimo“ – kalbėjo aljanso generalinis sekretorius.

Priminsime, kad į Gruziją jis dviejų dienų vizito atvyko kartu su 26 NATO valstybių atstovais. Antradienį visa NATO delegacija lankysis Goryje, kurį karo metu nusiaubė Rusijos kariuomenė.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, J. de Hoopas Schefferis pasmerkė Rusijos sprendimą pripažinti separatistinių Pietų Osetijos bei Abchazijos respublikų nepriklausomybę. Jis pareiškė, kad būtina gerbti Gruzijos suverenumą bei teritorinį integralumą. Be to, NATO generalinis sekretorius paragino Rusiją atsisakyti agresyvios retorikos.

Tiesa, J. de Hoopas Schefferis pridūrė, kad NATO nesiekia nubausti Rusijos, o tiesiog nori padėti Gruzijai. Jo teigimu, aljansas nepaklus Kremliaus raginimams rinktis vieną iš dviejų – arba Gruziją, arba Rusiją.

Jis pabrėžė, kad NATO ir toliau sieks bendradarbiauti su Rusija, tačiau pridūrė, kad tas bendradarbiavimas bus įmanomas tik tada, kai Rusija įgyvendins visus taikos susitarimo reikalavimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų