REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 17–19 dienomis Lietuvos muitinė dalyvaus Vilniuje vyksiančioje tarptautinėje tekstilės, drabužių, odos gaminių inovacijų parodoje „Baltijos tekstilė ir oda 2008“.

REKLAMA
REKLAMA

Muitinės stendo lankytojai bus supažindinami su muitinės vaidmeniu saugant garsių prekių ženklų intelektinės nuosavybės teises bei nykstančias laukinių gyvūnų bei augalų rūšis. Muitinės pareigūnai papasakos, kokiais būdais suklastotos prekės patenka į rinką ir kokią žalą daro šalies ekonomikai. Įmonių atstovai, norintys apsaugoti savo prekių ženklus nuo padirbinėjimo, gaus daug naudingos informacijos, kaip tai padaryti dirbant kartu su Lietuvos muitine.

REKLAMA

Parodos lankytojams taip pat bus demonstruojami pažeidžiant CITES konvenciją bandyti įvežti laukiniai gyvūnai bei dirbiniai iš jų odos ar kaulų. Muitinės pareigūnai papasakos, kokios laukinės faunos ir floros rūšys dėl grėsmės išnykti yra draudžiamos vežti per šalių sienas. Taip pat apie tai, kokią žalą gamtai daro turistų svečiose šalyse nelegaliai iš brakonierių nupirkti ir gabenami gyvūnai ar įvairūs dirbiniai, pagaminti iš jų.

REKLAMA
REKLAMA

Parodos „Baltijos tekstilė ir oda 2008“ metu bus pasirašoma Muitinės departamento ir Lietuvos aprangos ir tekstilės įmonių asociacijos bendradarbiavimo sutartis, padėsianti geriau apsaugoti Lietuvos rinką nuo nekokybiškų prekių bei sudaryti palankesnes sąlygas sąžiningai konkurencijai rinkoje.

Lietuvos muitinės atstovai maloniai kviečia lankytojus aplankyti muitinės stendą Lietuvos parodų centre „Litexpo“, Laisvės pr. 5, Vilniuje, 5-ojoje salėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų